Ovo su 42 zastupnika koja su prošla u Parlament BiH

/

Utvrđeni su preliminarni rezultati i za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. U parlamentarne klupe ući će neka nova, ali i dosta starih lica, a njihova imena pročitajte u nastavku teksta. Njihove mjesečne plate će se kretati blizu 5.000 KM.

SDA će imati osam zastupnika, a to su Šemsudin Mehmedović, Denijal Tulumović, Nermin Mandra, Midhat Čaušević, Amor Mašović , Šemsudin Dedić i Šerif Špago. S kompenzacijske liste ulazi Safet Kešo.

HDZ i partneri (HSS, HSP, HKDU, HSPAS, HDU, HSPHB, HRAST) će imati svoja četiri zastupnika, a to su Darijana Filipović, Marinko Čavara, Predrag Kožul i Slavko Matić (kompenzacijska lista).

SDP će u naredne četiri godine imati pet ruku u državnom parlamentu. To su Jasmin Imamović, Zukan Helez, Saša Magazinović, Albin Muslić I Rejhana Dervišević.

DF će se morati zadovoljiti s tri zastupnika, a to su Zlatan Begić, Vlatko Glavaš i Milan Dunović (kompenzacijska lista).

Narod i pravda (NiP) će prvi put u državnom parlamentu imati svoje zastupnike, ukoliko ne računamo Denisa Zvizdića koji je bio SDA-ovac kada je na početku prošlog mandata kročio u Predstavnički dom. Ova stranka će sada imati tri mjesta, a popunit će ih Denis Zvizdić, Nihad Omerović (kompenzacijska lista) i Mia Karamehić-Abazović (kompenzacijska lista).

Naša stranka je dobila dva mandata – Sabina Ćudić i Predrag Kojović (kompenzacijska lista). Jednako će imati i NES, a to će biti Zlatko Miletić (kompenzacijska lista) i Jasmin Emrić.

U državnom parlamentu svog predstavnika će imati i “BHI-Kasumović Fuad”, a to će biti Aida Baručija.

Izvor: CIK BiH
Izvor: CIK BiH

Što se tiče parlamentaraca koji dolaze iz entiteta Republika Srpska, SNSD će imati najviše pozicija – šest.

Njihov tim će činiti Zoran Tegeltija, Radovan Višković, Nebojša Radmanović, Obren Petrović, Sanja Vulić i Miroslav Vujičić.

SDS će imati dva parlamentarca, a to su Darko Babalj i Mladen Bosić.

PDP će također zauzeti dva mjesta – Branislav Borenović i Mira Pekić (kompenzacijska lista).

Prvi put zastupnika na nivou BiH će imati “Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića”, a za njihove ciljeve će se zalagati Nenad Grković.

Po jednog zastupnika iz ovog bh. entiteta će imati i Demos (Čedomir Stojanović), SDA (Edin Ramić) i Ujedinjena Srpska (Milan Petković)

Izvor: Klix

Povezani postovi

Sjajne vijesti: Uskoro jedinstven uređaj za plaćanje autoputeva u regionu

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu...

U Federaciji BiH skočile cijene namirnica: Evo koliko su poskupili poljoprivredni proizvodi

Podaci Federalnog zavoda za statistiku pokazuju da u februaru...

Dok nabavljamo helikoptere i transportere: “BiH evidentno zaostaje kada je riječ o ulaganju u sigunosni sektor”

U vrijeme globalne nesigurnosti i konstantne napetosti unutar Bosne...

Džamija u Svircu nastoji olakšati vjernicima: Da bi majke klanjale teraviju, organizirali radionicu za djecu

Lijepa priča stiže iz džemata i najstarije džamije iz...