Općina Doboj Jug već 13 godina uspješno sarađuje sa Fondacijom Mozaik

/

Iz općine Doboj Jug ističu da su ponosni na 13 godina partnerstva Općine Doboj Jug i Fondacije Mozaik na razvoju i podršci Omladinske banke Doboj Jug.

Tokom tog perioda podržano je 5 mikrobiznisa ukupne vrijednosti 9.987 KM i 115 projekata ukupne vrijednosti 324.958 KM koje je realizovalo 1.385 mladih volontirajući i radeći 16.607 sati da bi 32.576 osoba imalo direktne koristi od realizovanih projekata.

Koristeći priliku promocije realiziranih projekata za 2022. godinu (11 projekta) razgovarano je o minuloj saradnji koja je bila na obostrano zadovoljstvo, te su slijedom toga Općina Doboj Jug i Fondacija Mozaik potpisali novi Memorandum o saradnji za period 2023.-2026. godina.

Potpisivanjem ovog Memoranduma o saradnji Mozaik i Općina potvrđuju da će partnerski doprinijeti nastavku razvoja programa Omladinska banka Doboj Jug uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, te razvoju društvenog poduzetništva mladih, investiranju u razvoj prototipa i pokretanju društvenih biznisa kroz Startup studio u periodu 01.01. 2023. – 31.12. 2026. godine.

Memorandum su potpisali Općinski načelnik Mirnes Tukić i Željko Pauković ispred Fondacije Mozaik.

“”Pred nama su četiri godine u kojima se nadamo plodonosnoj saradnji, uz pojačan angažman naših mladih snaga koje su i u prethodnom periodu pokazale da se društvenim angažmanom mogu, na izgled mali projekti, uraditi i biti od koristi za cijelu zajednicu ili bar njen dobar dio.” – poručili su potpisnici ugovora.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...