Motikom pretučeno dijete (13): Sud osudio očuha

Datum:

Zahiru Alibabiću (52) iz Bihaća Općinski sud u Bihaću progledao je kroz prste nakon što ga je osudio na sedam mjeseci robije, a na koju neće ići ukoliko ne ponovi krivično djelo u roku od godinu dana.

Alibabić je osuđer zbog nasilja u porodici, odnosno, zbog psihičkog zlostavljanja, maltretiranja, nasilja nad tada trinaestogodišnjeg pastorka.

Maloljetni dječak je bio član njegove porodice, te su živjeli u zajedničkom domaćinstvu. Dječak je sin njegove supruge.

Od je optužen da je dječaka čitavo ljeto 2016. godine maltretirao, a sve zbog posla oko poljoprivredne mašine koji trinaestogodišnji dječak “nije dobro obavio”.

– Potom ga je uhvatio za kosu i vukao do pomenute mašine nekoliko metara kako bi mu ukazao na propust koji je napravio, te ga u istom periodu prisiljavao da skida blokove sa stare kuće, što je obavljao po nekoliko sati na jakom suncu. Nakon toga ga je vodio u Bosanski Petrovac kako bi radio u šumi oko drva, te ga tjerao da po blatu kopa kanal. Kopanje je bilo otežano i naporno za taj uzrast djeteta s obzirom na to da je prethodno padala kiša nekoliko dana, pri čemu ga je zbog posla koji nije dobro obavio udarao rukom u potiljak, a u istom periodu ga je više puta udarao rukom, motikom, lopatom ili drugim predmetom, stoji u optužnici.

Na tome se nije zaustavio, te je nastavio dječaka vrijeđati, nazivati pogrdnim imenima i psovati “vjeru i hranu”, čime je pokazivao konstantnu netrpeljivost prema njemu i ugrozio njegovo psihičko zdravlje.

Izvor: crna-hronika

Povezani postovi
Related

20-godišnji mladić pretukao sopstvenu baku u porodičnoj kući

Osnovni sud Sokolac potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva...

Ovo je trudnica koju je suprug likvidirao ispred porodilišta

Trudnica Hamide Magaši (35) koja je brutalno ubijena ispred...

Nova saobraćajna nesreća u tunelu Karaula kod Žepča

Kako su nas obavjestili čitatelji, jutros oko 07:50, došlo...

Sudar cisterne i automobila u tunelu kod Žepča, ima povrijeđenih osoba

U tunelu u mjestu Tatarbudžak kod Žepča dogodila se...