Snaha nije dužna ići svekrvi, to je obaveza i dužnost svekrvinog sina!

Datum:

Razija Čolaković, rođena Cazinjanka iz Stijene koja danas živi i radi u Brčkom, često na svojim društvenim mrežama odgovara na ‘teška i škakljiva’ pitanja, te ‘posavjetuje’ svoje pratioce. Tako u jednoj od nedavnih objava piše: Da sam znala da će doći vakat, kad će velika guzica biti od presudnog značaja za posao, i uspjeh u životu, svega mi još od osnovne škole od sendvića bih štedila, i danas sve u guzicu uložila! Time bih riješila sve svoje brige!Dok druge investiraju u guze, ja budala u obrazovanje! Nego Razo, kad nisi bila pametna, ti i dalje moli ko će kupiti knjigu, i treba li nekome reklama, pa ulaži u fakultet. Trebaće ti fakultet, jer bez fakulteta ne znas burek dobro razviti, niti grah skuhati!

Podsjećamo, Razija već godinama unazad objavljuje zanimljive odlomke iz svojih knjiga, ali i iskustva iz svakodnevnog života, a među 200.000 pratilaca najviše je žena iz BiH i regiona koje u njenim objavama često pronalaze inspiraciju, ali i humoristične sadržaje.

Bez obzira što je humor i nesvakidašnje komentarisanje centralni fokus njenih objava, Razija, očito, ovih dana ne nailazi na lijepe komentare, te apeluje na potrebu za više razumijevanja i shvatanja objava, s obzirom da medijski mobing postaje sve opasniji u društvu.

Razija Čolaković, često na svojim društvenim mrežama odgovara na ‘teška i škakljiva’ pitanja, te ‘posavjetuje’ svoje pratioce. Tako u jednoj od nedavnih objava piše:

Često me žene pitaju: Kako riješiti problem sa svekrvom? Odgovor: Ako ne može dijalogom, prestani joj ići.

Niti trebaš ti njoj, a niti ona tebi. Snaha nije dužna ići svekrvi, to je obaveza i dužnost svekrvinog sina. Snahe u toj priči nema nigdje.

Nisi dužna ni dana provesti sa svekrvom u njenoj kući.

Dužna si da je poštuješ toliko da umjesto ružnih riječi, radije biraš ne odlaziti kod nje.

Izvor: crna-hronika

Povezani postovi
Related

Lepa Brena progovorila o špekulacijama da će novogodišnji nastup naplatiti čak 100.000 eura

Približava se Nova godina, a s njom i špekulacije...

Mladić iz Tešnja iznenadio izborom mentora, svi ostali u čudu: “ Ako hoćeš do finala, izabraćeš Viki“

Tek punoljetni Harun Ćostović iz Tešnja prvi put se...

Hedija i Zela nakon 20 godina: Nismo se vidjeli otkako smo se rastali

Humoristična serija "Viza za budućnost" jedna je od onih...

Enis Bešlagić otpjevao “Za Ljiljanu”, Amel Ćurić mu poručio: Bolje pjevaš od pola estrade

Nije tajna kako Enis Bešlagić voli zapjevati, a na...