Potpisan Ugovor o sanaciji dijela lokalnog puta Krivaja – Smailbašići – Fazlići

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o izvođenju radova na investicionom održavanju i sanaciji dijela lokalnog puta Krivaja – Smailbašići – Fazlići.

Za izvođača radova odabrano je Privredno društvo „Porobić“ d.o.o. Zavidovići koje je u postupku javne nabavke dostavilo najpovoljniju ponudu. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 35.006,10 KM a sredstva su opredijeljena iz Budžeta Grada Zavidovići. Rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Ugovoreni radovi predviđaju da se na dionici lokalne ceste Krivaja – Smailbašići – Fazlići, od priključka na regionalni put Zavidovići – Olovo R-467 do naselja Fazlići, u dužini cca 5 km, na sedam lokacija sa najvećim deformacijama puta, izvrši sanacija lokalnih oštećenja saobraćajnice. U okviru predmetnih radova predviđeno je skidanje oštećenog asfalta, mašinski iskop trupa ceste radi zamjene tla lošije nosivosti u posteljici na dijelovima kolovoza sa velikim deformacijama, izradu gornjeg nosećeg sloja od drobljenog kamenog materijala i asfaltiranje, te radovi na odvodnji.

“Gradonačelnik Hašim Mujanović pohvaljuje mještane Smailbašića i Fazlića koji su pokazali interes za rješavanje problema cestovne infrastrukture na ovom putom pravcu.  Gradonačelnik i Gradska uprava prepoznali su njihov problem te je uslijedilo njegovo otklanjanje. Ovo je prva faza sanacije ovog lokalnog puta. Gradska uprava nastojat će obezbijediti sredstva i za nastavak ovog projekta sve do potpune rekonstrukcije i sanacije lokalnog puta Krivaja – Smailbašići – Fazlići na zadovoljstvo žitelja ovih naselja. Gradonačelnik naglašava da je od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona, uz zalaganje Ministrice Azre Sinanović, odobreno 30.000,00 KM i za sanaciju lokalne ceste u naseljenom mjestu Šadići – MZ „Krivaja – Smailbašići“.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Firma Nova Plast prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", firma Nova...