Sastojak koji će učiniti vaš grašak savršenim

Datum:

Domaćice kažu da nema ničeg prostijeg nego skuvati grašak. Otvorite kesu zamrznutog povrća, sipate u vodu koja ključa, ostavite da vri nekoliko minuta, pa ocijedite i začinite? Ipak, ukoliko spadate u one koje ga pripremaju na starinski način, onda se morate malo više pomučiti.

Prvo izdinstate malo crnog i bijelog luka, pa zatim šargarepu i na kraju dodate grašak kuvate sve do zaprške. Na kraju bogato zapržite i servirate.

Međutim, sada nutricionisti imaju potpuno novi prijedlog. U toplom tiganju otopite malo putera, dodajte zamrznuti grašak i poklopite, pa na tihoj vatri ostavite da se polako dinsta u sopstvenoj tečnosti.

Puter je najvažniji sastojak u ovom receptu za grašak, jer mu daje poseban ukus, ali valja dodati i kašiku šećera, tako ćete dobiti pravi specijalitet. Desetak minuta kasnije možete dodati začine po želji.

Posebno se dobro slažu bijeli luk i mirođija. Ovakvom pripremom graška čuvate hranljive materije koje biste inače izgubili brzim kuvanjem u ključaloj vodi, prenosi Magazin.Novosti.

Takođe, izbjegavate i loše posljedice uprženog luka i zaprške na stomak i cijeli sistem za varenje. Ovako spremljen grašak možete servirati kao prilog uz meso ili poslužiti kao glavno jelo, uz dodatak prženih jaja, krompira i salate.

Povezani postovi
Related

Čaša mlijeka dnevno može smanjiti rizik od srčanih bolesti

Novo istraživanje otkrilo da konzumiranje čaše mlijeka svaki dan...

Marina od 1995. vozi Golfa “keca”: Ne mogu zamisliti život bez njega, ne dam ni mužu da ga vozi

Zanimljiva priča dolazi iz Mostara o Marini i njenom...

Danas je Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS

Sindrom stečene imunodeficijencije (SIDA/AIDS) je klinička manifestacija bolesti koju...

Imate tanku i lomljivu kosu? Možda je vaša ishrana problem?

​Ako primjećujete da vam kosa sve više opada i...