Završena zamjena kotlova u četiri škole u Zenici i Maglaju

/

Završeni su radovi na zamjeni izvora toplinske energije na četiri školska objekta u Zenici i Maglaju vrijedni 320.000 KM, koju su zajednički finansirali “Caritas” Švicarske i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Projektom su obuhvaćene zeničke škole OŠ “Vladimir Nazor” PŠ Luke, OŠ “Alija Nametak” PŠ Jezero i OŠ “Ahmed Muradbegović” PŠ Pojske te Prva osnovna škola Maglaj.

-Na ovim objektima su ugrađene toplotne pumpe ili kotlovi na biomasu, što će omogućiti mnogo kvalitetnije zagrijavanje uz značajno smanjenje štetnog uticaja na okoliš – rekao je resorni ministar Spahija Kozlić koji je posjetio škole zajedno s predstavnikom „Caritasa“ Fuadom Imamovićem.

On je zahvalio “Caritasu” Švicarske na izdvojenim sredstvima i pomoći kojom se značajno unapređuju uslovi za odvijanje nastave i boravak u školskim objektima u ovom kantonu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...