Čestitka povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Datum:

U povodu obilježavanja jednog od najznačajnijih događaja u historiji naše domovine Bosne i Hercegovine Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović navodi:

„Država Bosna i Hercegovina u toku svog višestoljetnog postojanja pretprila je značajna razaranja od strane neprijatelja i svojatanja raznih okupatora koji su je nastojali uzurpirati i razoriti. Unatoč tome Bosna i Hercegovina je opstala a njena stoljetna državnost u historijskim granicima potvrđena je na prvom zasijedanju ZAVNOBiH-a održanog 25.11.1943. godine u Mrkonjić Gradu. Tada je utvrđeno da je Bosna i Hercegovina nedjeljiva i da je zemlja u kojoj će svi njeni narodi imati ista prava. Ovaj događaj bio je prekretnica u daljem razvoju naše domovine Bosne i Hercegovine i njenom statusu na međunarodnom planu. U Bosni i Hercegovini stoljećima prije a i deseteljećima poslije ovog događaja ugodno su živjeli jedni s drugima svi njeni stanovnici, njeni narodi, svi oni koji je smatraju svojom jedinom domovinom.

Bosna i Hercegovina je otvorena za sve dobronamjernike. U Bosni i Hercegovini žive vrijedni ljudi i svojoj domovini odani, tolerantni i u svojoj mudrosti besprijekorni. Neka to bude poruka za one koji nastoje ovdje činiti nered.

Zahvaljujući patriotizmu i odlučnosti stanovnika za njeno očuvanje naša domovina Bosna i Hercegovina odolijeva raznim pritiscima i konstantnim neprijateljskim nasrtajima na njen suverenitet i nezavisnost.

Cijenjeni sugrađani, Bosanci i Hercegovci, u zemlji i u inostranstvu naglašavam da je veoma važno stajati na braniku odbrane naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, brinuti o njoj i ljubomorno je čuvati i njegovati radi nas i radi budućih generacija.

U ime uposlenika Gradske uprave Zavidovići i u svoje lično ime čestitam Vam 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine“.

Povezani postovi
Related

Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali 30. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim...

Bosna Bank International – Čestitka u povodu Dana državnosti BiH

Bosna Bank International želi vam sretan 25 novembar Dan...

Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan državnosti BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim...

MANN+HUMMEL BA: Sretan vam Dan državnosti!

Drage građani, čestitamo vam Dan državnosti naše jedine domovine...