Načelnik Mirnes Tukić ugostio mlade sportašice koje treniraju karate u Doboj Jugu

/

Kako su to naveli na svojoj Facebook stranici, općinski načelnik Mirnes Tukić u svom kabinetu ugostio je jučer uspješne mlade sportašice koje treniraju karate u Doboj Jugu, a koje su nedavno na Kupu održanom u Osijeku RHrvatska ostvarile značajne rezultate i donijele 8 medalja u Doboj Jug.

Nastavak je to u nizu uspješnih takmičenja gdje su ove mlade sportašice pokazale da se može biti izvrstan i u malim sredinama i ostvarivati velike uspjehe na sportskim terenima.

U nastavku donosimo izvještaj sa takmičenja preuzet sa profila Karate Doboj Jug:

“Dana 19.11.2022. godine 5 djevojčica u okviru reprezentacije Karate saveza ZDK nastupilo je na (izbornom takmičenju za ulazak u reprezentaciju R Hrvatske) “Kup Osijeka 2022”.

Kup se održao u sportskoj dvorani “Gradski vrt” u Osijeku na kojem je učešće uzelo 749 takmičara iz 76 klubova iz Hrvatske i BiH.

Reprezentacija KS ZDK u generalnom poretku klubova učesnica zauzela je 1. mjesto sa osvojenih 59 medalja od kojih je 35 osvojeno u katama, a 24 u borbama.

Pet djevojčica (Lejla, Ajsa, Berina, Merjem T.i Merjem H.) svojim pojedinačnim nastupima u katama osvojilo je ukupno 8 medalja i to svim takmičarima i trenerima Reprezentacije našeg Kantona, te upravi KS ZDK na postignutim rezultatima!

Odlazak na ovaj Kup financijski su podržali načelnik Mirnes Tukić i Općina Doboj Jug.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uhapšen osumnjičeni za tešku krađu u Tesliću: Otuđeni predmeti pronađeni, istraga u toku

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.04.2024. godine, lišili su...

U Tešnju održano XXX šahovsko prvenstvo za kadete i juniore FBiH

Nakon prošlogodišnjeg, uspješno organiziranog, XXIX Šahovskog prvenstva za kadete...

Ko su mogući kandidati opozicije za načelnika općine tešanj?

Stranke su sa pripremama za lokalne izbore 2024. kako...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...