Nikšić nakon potpisivanja sporazuma s Čovićem: Teško ćemo izbjeći SNSD u državnoj vlasti

/

Lider SDP-a Nermin Nikšić izrazio je danas zadovoljstvo potpisivanjem sporazuma Osmorke i HDZ-a.

Dragan Čović (HDZ) i Nermin Nikšić (SDP) koji predstavlja Osmorku danas su u Sarajevu potpisali sporazum o formiranju vlasti na federalnom nivou, a što će vrlo izgledno rezultirati i savezništvom na državnom nivou.

Niškić je dodao i da se Osmorka proširuje jer ljudi iz drugih stranaka prepoznaju da se ovdje radi jedan novi projekat, da se radi nešto novo dobro za sve u BiH.

On je dodao da u razgovorima sa HDZ-om nije bilo nikakvih kontroverzi i podmetanja, curenja informacija i dezinformacija itd. Ono što je potpisano, dodao je, bit će realizovano u punom kapacitetu.

“Zaista smo izvagali sve i vrlo smo opredijeljeni da stanemo iza ovog sporazuzma. I oni koji će činiti izvršnu vlast treba da krenu u operacionalizaciju ovog sporazuma”, rekao je Nikšić.

Dodao je da žele pokazati da je moguće promijeniti sistem u BiH i imati vlast koja će izvršavati ono što je dogovoreno i obećano.

“Predstoji nam dalji rad na operacionalizaciji ovog sporazuma da probamo do kraja godine formirati Vijeće ministara, Vladu FBiH i kantonalne vlade gdje možemo na to utjecati”, kazao je Nikšić.

Odgovarajući na pitanje o partnerima u vlasti na nivou BiH, rekao je da će se “teško moći izbjeći SNSD”, te da je to “neka realnost koju treba priznati”.

Izvor: Klix

 

Povezani postovi

Mjesečna inflacija u RS u decembru 2022. godine -0,4%

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu...

Istražili smo: Gdje završi droga zaplijenjena u policijskim akcijama širom BiH

Posljednja zapljena 52 kilograma kokaina u Sarajevu samo je...

Traže i do deset godina zatvora za namještanje tendera

Ukoliko odgovorno lice u nekom pravnom licu u postupku...

Penzioneri će dobiti uvećane januarske penzije

Usvajanjem Budžeta FBiH za ovu godinu stekli su se...