Dodik: U novoj vladi RS-a bit će deset ministara iz SNSD-a

/

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se broj ministara u Vladi RS-a obračunava na osnovu procenta koliko partija ima poslanika, te da bi prema toj računici ova stranka trebala da ima deset ministara.

Dodik je nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem istakao da će to biti i poštovano.

“Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ušli u Vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su naši koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodjelu, gdje su učesnici u stopi od 100 posto, to će im se garantovati. I na taj način ćemo modelirati sam izbor Vlade”, istakao je Dodik.

Istakao je da su razgovarali o programu buduće Vlade Republike Srpske, očekivanjima.

“Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima, uvažajući stopu učešća u okviru vlasti, odnosno parlamenta obezbijediti njihovu vidljivost u Vladi, ali i da očuvamo da SNSD kao nosilan koalicionog kapaciteta i nosilac kretanja u Republici Srpskoj, pa i BiH na najbolji mogući način ima propusne kanale uticaja koji bi obezbijedili provođenje naših programa”, istakao je Dodik, prenio je RTRS.

Kako kaže, ovo će biti vlada programskoga kontinuiteta.

“Ranije smo čuvali stabilnost RS-a, reagovali i rješavali izazove koji se dešavaju, vodili politiku očuvanja Republike Srpske na nivou BiH, pa i tešku političku borbu sa međunarodnim faktorom, svakako će ostati mjera našeg rada i ubuduće. Mi već imamo jedan širi dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom učešću i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa značajnom odgovornošću koju nam je dao narod. Učinit ćemo sve da narodu RS-a, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo našom aktivnošću da se nosimo sa izazovima u budućnosti”, rekao je Dodik.

Izvor: Klix

Povezani postovi

Pokušaj ubistva u BiH: Muškarac davio suprugu pa je izbo nožem

Tokom noći je u Višegradu došlo do pokušaja ubistva...

Zbog enormnih povećanja cijena ugrožena egzistencija građana

Dok potrošačka korpa u našoj zemlji i dalje raste,...

Nikad veći uvoz polovne garderobe u BiH

Uvoz polovne odjeće u Bosnu i Hercegovinu iz godine...

Viroza uzela maha: Čekaonice pune bolesne djece

U Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo povećan...