Dodik: U novoj vladi RS-a bit će deset ministara iz SNSD-a

/

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se broj ministara u Vladi RS-a obračunava na osnovu procenta koliko partija ima poslanika, te da bi prema toj računici ova stranka trebala da ima deset ministara.

Dodik je nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem istakao da će to biti i poštovano.

“Mi smo spremni da uz neke male korekcije vidimo sa koalicionim partnerima i nekim drugim koji bi ušli u Vladu da to bude na toj kvoti koju ima SNSD. Dakle, ono što su naši koalicioni partneri primarno dobili kroz raspodjelu, gdje su učesnici u stopi od 100 posto, to će im se garantovati. I na taj način ćemo modelirati sam izbor Vlade”, istakao je Dodik.

Istakao je da su razgovarali o programu buduće Vlade Republike Srpske, očekivanjima.

“Mi ćemo sa našim koalicionim partnerima, uvažajući stopu učešća u okviru vlasti, odnosno parlamenta obezbijediti njihovu vidljivost u Vladi, ali i da očuvamo da SNSD kao nosilan koalicionog kapaciteta i nosilac kretanja u Republici Srpskoj, pa i BiH na najbolji mogući način ima propusne kanale uticaja koji bi obezbijedili provođenje naših programa”, istakao je Dodik, prenio je RTRS.

Kako kaže, ovo će biti vlada programskoga kontinuiteta.

“Ranije smo čuvali stabilnost RS-a, reagovali i rješavali izazove koji se dešavaju, vodili politiku očuvanja Republike Srpske na nivou BiH, pa i tešku političku borbu sa međunarodnim faktorom, svakako će ostati mjera našeg rada i ubuduće. Mi već imamo jedan širi dogovor sa koalicionim partnerima, njihovom učešću i vidljivosti. Ostaje na mandataru da to izbalansira. SNSD ulazi sa značajnom odgovornošću koju nam je dao narod. Učinit ćemo sve da narodu RS-a, pa i onima koji nisu glasali za nas vratimo našom aktivnošću da se nosimo sa izazovima u budućnosti”, rekao je Dodik.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...