Izbor delegata iz ZDK: SDA dobila dva, NiP i NES po jednog

/

Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je izabrala delegate za Dom naroda Parlamentarne skupštine FBiH, iz reda bošnjačkog naroda izabrana su dva delegata iz SDA, jedan iz NIP-a i jedna iz NES-a.

Nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona vodio je aktuelni predsjedavajući Ćazim Huskić, a pred zastupnicima bila je samo jedna tačka dnevnog reda i to Izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH.

Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine dostavljeno je 11 lista, a Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je izabrala četiri delegata iz reda bošnjačkog naroda, dva delegata iz reda hrvatskog naroda, dva delegata iz reda srpskog naroda. Zbog nepostojanja delegata iz reda Ostalih, on nije ni izabran.

Zastupnici su za delegate iz reda bošnjačkog naroda izabrali: Mirnesa Bašića (SDA), Fahrudina Čolakovića (SDA), Amru Babić (NIP) i Alminu Sivić (NES).

Iz reda hrvatskog naroda iz Skupštine ZDK u Dom naroda PSFBiH odlaze Ivo Tadić (HDZ) i Marina Mujkanović (SDP), dok će iz reda srpskog naroda u fotelje Doma naroda PSFBiH ići Mladen Simić (SDP) i Goran Bulajić (DF).

Povezani postovi

Hoće li Vlada ZDK doživjeti rekonstrukciju: Vojin Mijatović zagovara izbacivanje NES-a iz vlasti

Gostovanjem na FACE TV Vojin Mijatović, aktuelni podpredsjednik SDP-a...

Vlada ZDK obustavila zapošljavanja, mnogi radnici ostali bez posla

I dok građani tragaju za zaposlenjem i platom koja...

Novi Upravni odbor ZZO ZDK kao uvod u smjenu Omera Škalje sa mjesta direktora

Novom koalicionom raspodjelom rukovodno-direktorskih pozicija u ZDK stranka BHI...

Previranja u SDA ZDK?!

Kako smo već ranije objavili u Kantonalnom odboru (KO)...