Potpisan Ugovor u okviru implementacije projekta utopljavanja, odnosno sanacije fasade stambene zgrade u Zavidovićima

/

Potpisan je Ugovor u okviru implementacije projekta utopljavanja, odnosno sanacije fasade stambene zgrade u Zavidovićima.

Ugovor su potpisali Hašim Mujanović i Safet Bošnjaković predstavnik (punomoćnik) etažnih vlasnika na osnovu utvrđenih uslova i kriterija traženih u Javnom pozivu za sufinansiranje projekata utopljavanja stambenih objekata kolektivnog stanovanja – stambenih i stambeno-poslovnih zgrada.

Grad Zavidovići na osnovu Javnog poziva finansirat će dio radova na utopljavanju zgrade / sanaciji fasade zgrade u ulici „Alije Izetbegovića“ 1 u iznosu od 52.959,58 KM što čini 50% od predračunske vrijednosti iskazane u dostavljenoj ponudi građevinskog društva za izvođenje radova. Ostali dio radova finansirat će etažni vlasnici.

Predmet javnog poziva je dodjela finansijskih sredstava namijenjenih sufinansiranju izrade termoizolacione fasade za zgrade kolektivnog stanovanja.

Cilj javnog poziva je pružanje pomoći vlasnicima etažnih jedinica u objektima kolektivnog stanovanja u poboljšanju energetske efikasnosti zgrada, kao i u ispunjavanju njihove zakonom utvrđene obaveze za finansiranje investicionog održavanja zgrada, čime se sprječava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrada i okoline, te doprinosi poboljšanju izgleda grada, manjoj potrošnji energenata, a shodno tome manjoj emisiji štetnih plinova i poboljšanju kvaliteta zraka i života općenito.

Predstavnici etažnih vlasnike Safet Bošnjaković i Esad Bjelić istakli su kako je svaka podrška dobrodošla, a naročito ona koja se odnosi na utopljavanje njihovog stambenog objekta.

Gradonačelnik Hašim Mujanović istakao je zadovoljstvo potpisanim Ugovorom koji će svakako doprinijeti boljim uslovima za život etažnih vlasnika, te poziva građene da prate javne pozive i apliciraju na ponuđene projekte, saopćeno je iz Gradske uprave.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...

Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika,...

Hapšenje na području općine Tešanj zbog posjedovanja droge

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK tokom jučerašnjeg dana...