Učenik koji je nastavnici izmakao stolicu navodno se pokušao ubiti

/

Mladić (17) koji je izmakao stolicu profesorici 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku pokušao je sinoć da izvrši samoubistvo. To je otac prijavio, saznaju Novosti iz više izvora.

Đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije donio prijedlog o isključenju iz škole, navodno je pokušao da se objesi.

Pripremni postupak

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mjesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svjesnom stanju.

Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odjeljenja za intenzivnu njegu kruševačke Opće bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnijelo je prošle nedjelje zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv njega i drugog učenika (17), a zahtjev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, ide u pravcu krivičnog djela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Isključenje đaka iz škole

Protiv trećeg učesnika događaja (18), koji je kao i njegov drug cijeli incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je don io odluku o isključenju dvojice đaka, čime je usvojen prijedlog Nastavničkog vijeća koji je jednoglasno donijet na sjednici 23.novembra. a treći se ispisao dan prije zasjedanja Vijeća.

Izvor: Avaz

Povezani postovi

Naljutio se zbog računa pa ubio sedam ljudi

Amerikanca Čunli Džaa, osumnjičenog da je u dvije odvojene...

Teška saobraćajna nesreća kod Tešnja: U žestokom sudaru vozila povrijeđene dvije osobe

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na...

Pronađeno tijelo djevojke: Sumnja se u predoziranje

Policiji u Bosanskoj Dubici prijavljeno je da je u...

Rasvijetljeno teško ubistvo: Rođak usmrtio sestre

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa...