3 razloga zbog kojih bi trebalo da jedete kivi

/

Kivi je osvježavajuće voće koje ima visoku nutritivnu vrijednost, jer je bogato vitaminima C i K, kalijumom, folatima i vlaknima.

On je pravi eliksir zdravlja i ljepote, zahvaljujući svom sadržaju vitamina i antioksidanta. Stručnjaci kažu da postoje brojni benefiti ove voćke, a mi smo za vas izdvojili tri.

  1. Dobar je za srce

Kivi štiti srce i arterije tako što utiče na bolju cirkulaciju, sprečava gomilanje triglicerida i tako smanjuje rizik od nastanka trombova. Kivi takođe pomaže u kontroli krvnog pritiska, djelimično zahvaljujući smanjenju enzima koji konvertuje angiotenzin, piše “BBCgoodfood”.

  1. Jača imunitet

Plodovi kivija su izuzetno bogati hranljivim materijama koje podržavaju imunitet, uključujući vitamine C, E, K i folat, kao i karotenoide, vlakna i fitokemikalije. Studije sugerišu da sve ovo podržava imuni sistem i potencijalno smanje učestalost i težinu prehlada i simptoma sličnih gripu kod osjetljivih grupa kao što su stariji ljudi i djeca.

  1. Bogat antioksidantima

Kivi je bogat hranljivim materijama i fitokemikalijama koje imaju antioksidativna svojstva. Ove materije pomažu u smanjenju oksidativnog oštećenja i kao rezultat toga mogu smanjiti rizik od hroničnih bolesti.

(Telegraf)

 

Povezani postovi

Dobrobiti bijelog luka koje ne treba zanemariti

Bijeli luk je jedinstven po tome što sadrži proteine,...

Staračke pjege: Šta uzrokuje tamne mrlje i kako ih smanjiti?

Staračke pjege su žutosmeđe, smeđe ili crne mrlje na...

Mučite muku sa buđenjem? Ovo su savjeti stručnjaka

Tokom zime, mnogi od nas imaju poteškoće sa buđenjem,...

Šta je “moždani udar upozorenja” i koji su prvi simptomi?

Važno je razlikovati moždani udar od prolaznog ishemijskog napada...