Najgori načini za odmrzavanje piletine

/

Postoji mnogo načina da odmrznete meso, ali nije svaki način bezbjedan. Kada imate dovoljno vremena, piletinu je najlakše odlediti u frižideru, a to je ujedno i najsigurnija metoda.

Saznajte najgore načine za odmrzavanje piletine.

U mikrotalasnoj rerni

Odmrzavanje piletine u mikrotalasnoj rerni nije bezbjedno jer je meso izloženo visokim temperaturama koje pogoduju razvoju bakterija.

Takođe, uništava ukus i teksturu mesa jer se meso ne odmrzava ravnomjerno. Dok se deblji i duži komadi još odmrzavaju, tanji i manji već počinju da se kuvaju i postaju gumeni.

Na kuhinjskom pultu

Ovaj metod odmrzavanja piletine se koristi u mnogim domaćinstvima, ali ga apsolutno treba izbjegavati. Kada se meso predugo ostavi na sobnoj temperaturi, postoji velika vjerovatnoća da će ući u “zonu opasne temperature” gdje je stvaranje bakterija neizbježno.

Izvor: Nezavisne

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...