Vlada ZDK odobrila 348.261,00 KM poticaja u poljoprivredi i za zdravstvenu zaštitu životinja

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, usvojila je više odluka i zaključaka o odobravanju sredstava poticaja u poljoprivredi i za zdravstvenu zaštitu životinja u ukupnom iznosu od 348.261,00 KM.

Na ime podrške otkupljivačima/prerađivačima jagodičastog voća za ukupno 10 subjekata odobreno je 68.788 KM, dok je za devet otkupljivača/prerađivača mlijeka odobreno ukupno 213.661,00 KM.

Na ime podrške za registrovana kantonalna udruženja/saveze poljoprivrednika u 2022. godini odobreno je od 15.000,00 KM.

Odlukom o odobravanju sredstava za sufinansiranje troškova implementacija standarda (Program samokontrola, HACCP i Halal) odobreno je 17.980 KM za šest subjekata sa područja ovog kantona koji se bave proizvodnjom i preradom mesa.

Odlukom o odobravanju sredstava za obuke (edukacije) iz oblasti veterinarstva odobreno je 22.000 KM Javnoj ustanovi Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, a posebnim zaključkom odobreno je 5.450 KM za četiri veterinarske stanice radi provođenja preventivne mjere pregleda mesa na prisustvo larvi Trichinella spiralis.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...