Hrvatska pobijedila Maroko i osvojila bronzanu medalju

/

Fudbaleri Hrvatske osvojili su bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu nakon što su u susretu za treće mjesto pobijedili selekciju Maroka rezultatom 2:1.

Zanimljiv podatak. Zijehu je ovo danas 50. utakmica u dresu reprezentacije Maroka. Na tome su mu čestitali iz Čelzija.

Bilo je opasno! Modrić je lijevom nogom šutirao, Bono je to odbranio uz mnogo poteškoća, na kraju je marokansko golman uspio doći do lopte prije Livaje.

Perišiću je asistencija za gol Gvardiola bila treća na ovom prvenstvu. Tako se na vrhu liste asistenata u Kataru izjednačio sa Harijem Kejnom, Brunom Fernandešom, Antoanom Grizmanom i Leom Mesijem.

Kakva je ovo bila prilika za Hrvatsku. Greška Marokanaca, Kramarić je uposlio Oršića koji se namještao na šut, na kraju je pogodio svog saigrača. U nastavku akcije Kramarić je glavom šutirao pravo u Bonua, prenosi avaz.

Hrvatska je blagi favorit prema kladionicama za osvajanje trećeg mjesta. Vidjet ćemo da li će izabranici Zlatka Dalića uspjeti to pokazati i na terenu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...

Nogometni savez BiH odlučio: Od sljedeće godine velike promjene u bh. fudbalu!

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o...

Đoković gradi kuću u BiH

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nedavno je svom...