Iman Avdić 17. na svijetu u disciplini 400 metara mješovito

/

Mlada bh. plivačica Iman Avdić osvojila je 17. mjesto u disciplini 400 metara mješovitim stilom u 25-metarskim bazenima na FINA Svjetskom prvenstvu u Melbourneu.

Ujedno, to je i najbolji rezultat 15-godišnjakinje iz Sarajeva za sada na svjetskom plivačkom šampionatu, a ostalo je još jedna disciplini u kojoj će se takmičiti.

Dvadeset i pet plivačica borilo se za plasman u finale, a najbrže vrijeme imala je predstavnica Sjedinjenih Američkih Država Leah Smith 4:30:93.

Plasman u finale izborilo je još sedam plivačica: Sara Franceschi (Italija), Waka Kobori (Japan),  Zsuzsana Jakabos (Mađarska), Hali Flickinger (SAD), Ilaria Cusinato (Italija), Tessa Cieplucha (Kanada) i Cyriele Duhamel (Francuska).

Iman Avdić kasnila je za najboljim vremenom 11 sekundi i 63 stotinke i na kraju završila kao 17. plivačica svijeta u veoma jakoj konkurenciji, iako joj je svega 15 godina.

Do kraja prvenstva, Avdić očekuje i borba u disciplini na 200 metara slobodnim stilom. Kvalifikacije su za Sarajku na programu 18. decembra od 1:09 prema centralnoevropskom vremenu, dok je finale istog dana u 10:36.

Povezani postovi

Takmičarkama iz Tešnja dodijeljena priznanja

Mjesec januar je uvijek rezervisan za nagrađivanje i dodjelu...

Izbor sportiste općine Doboj Jug održat će se 01.03.2023.godine

Budite jedni od onih koji će predložiti sportiste koji...

NK TOŠK iz Tešnja angažovao u svoje redove bivšeg igrača Bosne iz Visokog i Natrona iz Maglaja!

Nogometaš Dino Dizdarević postao je novo pojačanje u redovima...

NK TOŠK Tešanj prezentovao rezultate za 2022.godinu

Sinoć je u dvorani JU Sportsko rekreacioni centar Tešanj...