Iman Avdić 17. na svijetu u disciplini 400 metara mješovito

/

Mlada bh. plivačica Iman Avdić osvojila je 17. mjesto u disciplini 400 metara mješovitim stilom u 25-metarskim bazenima na FINA Svjetskom prvenstvu u Melbourneu.

Ujedno, to je i najbolji rezultat 15-godišnjakinje iz Sarajeva za sada na svjetskom plivačkom šampionatu, a ostalo je još jedna disciplini u kojoj će se takmičiti.

Dvadeset i pet plivačica borilo se za plasman u finale, a najbrže vrijeme imala je predstavnica Sjedinjenih Američkih Država Leah Smith 4:30:93.

Plasman u finale izborilo je još sedam plivačica: Sara Franceschi (Italija), Waka Kobori (Japan),  Zsuzsana Jakabos (Mađarska), Hali Flickinger (SAD), Ilaria Cusinato (Italija), Tessa Cieplucha (Kanada) i Cyriele Duhamel (Francuska).

Iman Avdić kasnila je za najboljim vremenom 11 sekundi i 63 stotinke i na kraju završila kao 17. plivačica svijeta u veoma jakoj konkurenciji, iako joj je svega 15 godina.

Do kraja prvenstva, Avdić očekuje i borba u disciplini na 200 metara slobodnim stilom. Kvalifikacije su za Sarajku na programu 18. decembra od 1:09 prema centralnoevropskom vremenu, dok je finale istog dana u 10:36.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...