Rukometni savez BiH kaznio Krivaju s 1.000 KM, navijači kluba iz Zavidovića skupljaju novac za kaznu

/

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je kaznio RK Krivaja s 1.000 KM, a navijači kluba iz Zavidovića skupljaju novac za plaćanje kazne.

Komesar takmičenja Premijer lige BiH je kaznio zavidovićki klub s 1.000 KM zbog upućivanja pogrdnih riječi s tribina tokom domaće utakmice protiv Gračanice treneru gostiju i sudijama.

Kako se navodi u obrazloženju kazne, u nekoliko navrata su se čuli povici s tribina “lopovi, lopovi” upućeni sudijama. Sudije su zatražile od službenog spikera u dvorani da opomene publiku za nekorektno ponašanje, a on je to odbio.

Odluka o kazni

“Pismeno ćemo se komesaru očitovati po ovoj sankciji, te ovim putem pozvati sve naše navijače da u idućim utakmicama povedemo računa o ovakvim i sličnim stvarima. Kao organizator utakmice uvijek ćemo se truditi da ispoštujemo sve propise i da se svi učesnici utakmice osjećaju sigurno u našoj dvorani. Pozivamo sve naše navijače da u idućoj polusezoni, koja počinje u februaru, ovakve i slične stvari se ne dešavaju, te da fer i sportskim navijanjem pokažemo da Zavidovići imaju najbolju publiku u Bosni i Hercegovini”, poručili su iz Krivaje.

Oglasila se i zavidovićka navijačka grupa Rockers iz koje su poručili kako će organizovati akciju skupljanja novca za plaćanje kazne. Akcija će biti organizovana u restoranu “Kod Karajbe”, piše Klix. 

“Pozivamo sve dobre ljude i prijatelje RK Krivaja da donacijom proizvoljnog iznosa pomognu u ostvarenju ovog cilja, te da još jednom pokažemo jedinstvo i ljubav prema Krivaji”, poručili su Rockersi.

 

Povezani postovi

Takmičarkama iz Tešnja dodijeljena priznanja

Mjesec januar je uvijek rezervisan za nagrađivanje i dodjelu...

Izbor sportiste općine Doboj Jug održat će se 01.03.2023.godine

Budite jedni od onih koji će predložiti sportiste koji...

NK TOŠK iz Tešnja angažovao u svoje redove bivšeg igrača Bosne iz Visokog i Natrona iz Maglaja!

Nogometaš Dino Dizdarević postao je novo pojačanje u redovima...

NK TOŠK Tešanj prezentovao rezultate za 2022.godinu

Sinoć je u dvorani JU Sportsko rekreacioni centar Tešanj...