Dječaku (9) u ruci eksplodirala petarda, operirali ga šest sati

/

Doktori KBC-a Zagreb ovog su trenutka ponovno ušli u operacijsku salu ne bi li devetogodišnjem dječaku iz Zagreba kojem je sinoć petarda eksplodirala u ruci, pokušali spasiti šaku, iako je već ostao bez četiri prsta.

Ugroženi mu i dišni putevi

To je za 24sata potvrdio zamjenik direktora KBC-a Zagreb, dr. Milivoj Novak.

– Dječak je upravo ušao ponovno u salu kako bi mu se pokušala dalje spasiti lijeva šaka koliko je to moguće. Operacija bi trebala završiti do 13.15 sati, kad ćemo imati konferenciju za medije, onda ćemo vidjeti šta će biti dalje i o svemu obavijestiti javnost. Dječaku su ugroženi i dišni putevi, sinoć smo mu jedva stavili tubus prije operacije. Njega je dovela Hitna u 19.19 sati. Odmah smo krenuli na operaciju, no nažalost nije bilo moguće spasiti četiri prsta, ostao mu je samo palac – rekao je primarijus Novak za 24sata.

Slomljene mu kosti šake

Navodi kako su mu kosti u šaci slomljene.

– Pokušat ćemo spasiti sve što možemo kako bi dječak imao što bolju funkciju šake, međutim ovo je jedna od najgorih nesreća s petardama koje smo imali priliku vidjeti. Svake godine u vrijeme praznika zaprimamo povrijeđenu djecu koja su stradala od petardi i ostalih eksplozivnih naprava, no ovo je jedan od najgorih slučajeva – kazao je dr. Novak i uputio svima apel da djeci ne daju petarde.

Kazao je da se u ovom slučaju radilo o zaista velikoj petardi koje je sigurno bila duga desetak centimetara te ju je upalio šibicama, što je izazvalo eksploziju.

Dječaka će navodi, čekati teško i dugotrajno liječenje, a moguće je da će mu kroz nekoliko godina pokušati presaditi neki od nožnih prstiju, no više će, navodi, moći otkriti nakon što završi današnja operacija.

 

Povezani postovi

Muškarca ubilo drvo, sin prijavio tragediju

Muškarac iz Mrđelića u FBiH kod Foče nastradao je...

Nova prijava krađe novca putem bankomata u Policijskoj stanici Tešanj

Dana 26.03.2024. godine, u 14:30 sati, B.A., rođena 1983....

Tešanj: Krađa novca sa bankovnog računa

Policijskoj stanici Tešanj javio se B.T., rođen 1982. godine...

Doboj: Zbog sumnje da su počinili krađu, uhapšene dvije osobe iz Doboj Juga

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, lišili su slobode...