PU Doboj: Tokom vikenda kod 105 vozača utvrđeno prisustvo alohola u organizmu

/

Policijska uprava Doboj je tokom prethodnog vikenda realizovala republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu alkoholisanosti svih učesnika u saobraćaju i upravljanja vozilom pod dejstvom opojnih droga ili psihoaktivnih supstanci koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Tokom sprovođenja akcije kontrolisano je ukupno 580 učesnika u saobraćaju od kojih je 549 alkotestirano. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 105 vozača, od kojih je 15 lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu od preko 1,5 g/kg.

Najveće prisustvo alkohola u organizmu je utvrđeno kod vozača iz Broda lica inicijala S.K., kod koga je utvrđeno prisustvo alkohola u u organizmu od 3,03 g/kg.

Kod tri vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg, kod 48 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, a kod 39 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg.

Jedan vozač je bio pozitivan na opojne droge i isti je lišen slobode. Šest vozača je odbilo da se podvrgnu testiranju na prisustvo opojnih droga i isti su takođe sankcionisani.

Povodom predstojećih praznika napominjemo da će biti pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu, naročito u blizini ugostiteljskih objekta i na frekventnijim saobraćajnim trasama, sa ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije.

Takođe, apelujemo na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Povezani postovi

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...

Firma Nova Plast prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", firma Nova...