1,3 miliona KM za podsticaje za povećanje plata radnika

/

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici dala je saglasnost Ministarstvu privrede i preduzetništva za plan utroška sredstava kojom je na raspolaganje stavljen iznos od 1.311.388 KM na ime podsticaja za povećanje plata radnika, a u skladu sa finansijskim planovima potrošnje za ovu godinu.

Navedena sredstva su namijenjena za dodjelu podsticaja privrednim subjektima za digitalnu transformaciju, tehničke inovacije i očuvanje starih zanata, a u skladu sa Zakonom o razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i Uredbe o postupku dodjele podsticaja za mala i srednja preduzeća, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Vlada Srpske dala je saglasnost i za plan utroška sredstava Ministarstvu privrede i preduzetništva za sprovođenje strategije razvoja malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i uspostavljanja poslovnih zona u iznosu od 903.808 KM.

Takođe, usvojila je informaciju o dodjeli stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima, a ukupna finansijska sredstva koja su izdvojena za sportske stipendije u 2022. godini iznose 129.000 KM.

Vlada Republike Srpske donijela je i odluku o dodjeli finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama u iznosu od 750.000 KM, što u ukupnom zbiru za tekuću godinu iznosi 3.000.000 KM, prenosi Srna.

Između ostalog, Vlada RS na današnjoj sjednici donijela je i Odluku kojom se geografsko područje Klekovača na teritoriji opštine Petrovac proglašava vazdušnom banjom.

Navedna odluka donesena je na prijedlog Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a u skladu sa odredbama Zakona o banjama, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Izvor: Nezavine.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...