Odluku o 1.080 KM za medicinare u ZDK donijet će upravni odbori

/

Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona osigurao je novčana sredstva koja je uputio ka ustanovama, a odluku o tome na što će biti utrošena donijet će upravni odbori zdravstvenih ustanova u nadležnosti kantona.

Sindikat zdravstva Kantonalne bolnice Zenica danas je u 11:55 sati održao mirni protest u holu ove zdravstvene ustanove s ciljem ispunjenja zahtjeva o isplati jednokratne novčane pomoći u iznosu od 1.080 KM.

Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, je kazao da će sredstvima koja budu uplaćena na račun ove ustanove raspolagati članovi Upravnog odbora, odnosno, da bi oni trebali donijeti odluku o isplati jednokratne pomoći.

Iako je Skupština ZDK donijela odluku o rebalansu budžeta kojom je osigrana isplata od 1.080 KM za uposlenike na budžetu kantona, ova odluka ne obuhvata uposlenike zdravstva s obzirom da je njihov finansijer Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK.

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK nam je potvrđeno da je Odlukom osigurano 3,7 miliona KM za 17 zdravstvenih ustanova u kantonu i to za 12 Domova zdravlja, dvije kantonalne bolnice i tri rruge zdravstvene ustanove, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...