NBA – kako ide sezona 2022/23 do sada

/

NBA sezona je uveliko u toku i za ove novogodišnje praznike mogao bi biti rezime onoga što smo vidjeli do sada. Za one koji vole da se klade na NBA i bodovne igrače, bonus kladionica je veoma važna i vredi pitati.

Razočarenje sezone

Ono što je veoma upečatljivo je da su aktuelni šampioni GS Warriorsi prilično loše rangirani na zapadnoj tabeli i da su trenutno ispod plej-of zone. Teško je razumjeti zašto se tim sa igračima poput Curryja, Thompsona, Greena, Poolea toliko muči u prvom dijelu sezone, ali razloge treba tražiti u povredama i sukobu koji su posljednja dva spomenuta igrača imala, kada je Green praktično nokautirao Poolea. Iako su svi mislili da će tada biti trgovanja, ništa se nije dogodilo, što bi za GS mogla biti značajna greška.

Možda ovo i nije takvo iznenađenje. Lakersi su ponovo ispod linije doigravanja. Ipak je to razočarenje. Čini se kao da LeBron James juri Kareemov podvig i nema premca. Westbrook još uvijek ima mučne trenutke žurbe i neupućenosti. A ovo će biti veoma teška sezona za tim iz LA.

Hit sezone

U ovu kategoriju moramo staviti Boston Celticse koji su gradili imperiju više od 5 godina. Moguće je da su se kockice sada složile. Uvijek se možete kladiti na NBA za neki broj na svog favorita Tatum je najveći kandidat za MVP, Brown ima još jednu sjajnu sezonu, Smart i Horford rade svoj posao, svi su podređeni uspjehu i ovo bi mogla biti sezona za titulu jer Boston izgleda jako moćan

Što se pojedinaca tiče, moramo spomenuti Evropljane i igrače sa ovih prostora, Nikolu Jokića i Luku Dončića, koji imaju vjerovatno najbolje sezone do sada. Obojica su u TOP 5 igrača lige. Jokić je dva puta zaredom osvojio titulu MVP-a i imao nestvarne brojke, oborio nekoliko rekorda. Dončić je odigrao 60+ poena, 21 skok i 10 asistencija. Momci pomiču granice i kapa im dolje zbog toga.

Ko će osvojiti NBA?

Kao što smo ranije rekli, Boston je prvi kandidat, ali Milwaukee sa Giannisom je odmah iza njih. Ne treba gubiti iz vida neke timove sa Zapada koji igraju sjajno ove sezone, poput Memphisa i Denvera, ali Zapadna konferencija je stagnirala zadnjih nekoliko sezona i sada je istok mnogo jači. Očekujemo vrlo zanimljiv plej-of, ali do tada bi regularni dio sezone trebao biti gotov i možemo vidjeti kakvi će biti dueli 1. kola, a kasnije i polufinala konferencije. Finale konferencije i NBA veliko finale će definitivno biti vrhunci.

Povezani postovi

Pet medalja za takmičare KBS ARENA Tešanj

Takmičari  KBS Arena Tešanj sudjelovali su na 1. kolu...

KK Gradina Tešanj domaćini završnog turnira Final Four za ulazak u A1 Ligu BiH

Nakon pobjede u Zenici u posljednjem kolu rezultatom 76:83,...

Veliki uspjeh za FT Tešanj u play-offu za Premijer futsal ligu BiH

U uzbudljivoj utakmici play-offa za prvaka, FT Tešanj je...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj-Šije uspješni na Državnom prvenstvu

Takmičar Taekwondo Akademija Tešanj-Šije su nastupali u Sarajevu, u dvorani...