Žena bacila bebu u rijeku: Djed: Ubila je da se osveti partneru

/

Za Novu godinu dogodila se nezapamćena tragedija u Grčkoj, tijelo 11-mjesečne devojčice pronađeno je u ponedjeljak na brani rijeke Aliakmonas kod Verije u sjevernom dijelu zemlje. Policija je uhapsila 29-godišnju majku bebe, koja odbija da prizna da je bacila dijete u ledenu vodu u novogodišnjoj noći.

Majka je zajedno sa bebom napustila porodičnu kuću u selu Aleksandrija, u regiji Imatija, gdje je živjela sa roditeljima. Navodno je rekla porodici da novogodišnju noć provodi sa prijateljima.

“Mislim da je to uradila iz osvete prema partneru. Ne znam kako se to dogodilo. Da sam znao šta će se desiti, uzeo bih dijete. Rekla mi je da će odvesti dijete na igralište, kako sam mogao da znam šta će da uradi”, rekao je vidno potrešeni djed osumnjičene, prenosi “Prototema”.

Inače, ona se danas pojavila pred sudijom i produžen joj je pritvor. Osumnjičena je za ubistvo.

Ona negira optužbe tvrdeći da je beba skliznula i upala u vodu.

Razlog koji ju je naveo da svoju 11-mjesečnu bebu baci sa brane u ledene vode Aliakmonasa u Veroji pomenuo je djed 29-godišnje majke, sa kojom je živjela u istoj kući.

Stariji muškarac govorio je u emisiji “Istine sa Zinom” i pokušao da da objašnjenje za gnjusni čin svoje unuke.

“Mislim da je to uradila iz osvete svom partneru. Ne znam kako se ovo dogodilo. Da sam znao da će se to desiti, pokupio bih je. Rekla mi je da će da vodi dijete na igralište, gdje da zamislim šta bi uradila“, rekao je skrhani djed.

Skrhana je i njegova žena, koja se sagnula pred kamerama, ne mogavši da podnese gubitak unuke. “Nismo smetali djevojci, zašto nam je to uradila? Zašto si ubila našu djevojčicu? To je bila moja slabost”, rekla je kroz suze.

Prema njenim riječima, njen sin je dijete često vodio kući, brinuo o njemu i darivao ga, ali 29-godišnja žena, kad god ga je odvela, nije prihvatila nijedan njihov poklon i bacila bi ih u đubre, na kraju rekavši da je velika šteta za njih to što nisu bili obaviješteni o sahrani, koja je održana u krajnjoj tajnosti u prisustvu samo bake ubijene bebe, njenog djeda i njenog brata, prenosi “Kurir”.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oduzeta opojna droga u Doboju

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...

Doboj Jug: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U mjestu Mravići općina Doboj Jug, od strane lica...

Jedna osoba poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gračanice

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći...

Na magistralnom putu kod Zenice na teretno vozilo palo stablo

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Vranduk dogodila se...