Inicijativa Rame Isaka, poslanika u Skupštini ZDK: Pojednostaviti procedure dobijanja dozvola za nošenje vatrenog oružja članovima lovačkih društava

/

Poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, doc. dr. sc. Ramo Isak, na skupštinskom zasjedanju od 11.01.2023. godine pokrenuo je Inicijativu za izmjenu Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u Zeničko-dobojskom kantonu. 

Isak je pokrenuo inicijativu da se izmijene odredbe pomenutog Zakona, i to na način da se članovima lovačkih društava omogući da što jednostavnije i po skraćenim procedurama dobijaju dozvole za nošenje vatrenog oružja. On je napomenuo da mu se kao poslaniku u Skupštini ZDK u posljednje vrijeme obratio veći broj članova lovačkih društava u vezi s ovom problematikom, a koja im kao članovima lovačkih organizacija otežava, a djelimično i onemogućava, obavljanje propisanih lovačkih aktivnosti.

Posebno naglašavaju potrebu da im se produži vrijeme neophodno za obnavljanje dozvola, a iz razloga jer je veliki broj lovaca ostao bez oružja zbog manjkavosti do sada propisanih procedura, koje se odnose na nabavljanje, držanje i nošenje vatrenog oružja i municije. Imajući u vidu navedeno, kao i obavljanje lovačkih aktivnosti u kontekstu aktuelnog i globalnog i lokalnog sigurnosnog stanja, Isak naglašava da postoji opravdan razlog za izmjene ovog Zakona.

Povezani postovi

Mijatović: Osmorka je od danas Sedmorka, od sutra krećemo u hitno formiranje Vlade FBiH

Potpredsjednik SDP-a nakon današnjeg sastanka kolegija predsjedništva te stranke...

Velike političke stranke godinama ne prijavljuju donacije privatnih kompanija

Iako su ove godine stranke prijavile 550 hiljada maraka...

Počela previranja u SDA ZDK

Kako nezvanično saznaje naš portal u Kantonalnom odboru SDA...

Helez umjesto Konakovića predložen za zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara

Kandidat za ministra odbrane BiH Zukan Helez predložen je...