Nakon što je “provaljen”, Ihtijarević pokušava prodati parking koji mu donosi milione

/

Vlasnik parcele u centru Sarajeva krenuo je u brzu prodaju. Šta je afera ‘Parking’

Naime, radi se o parkingu u centru Sarajeva, iza SCC-a i preko puta Parlamenta BiH. Vlasnik parkinga je kompanija Modern Times odnosno Haris Ihtijarević.

Sporno je što je Ihtijarević zagradio dvije parcele državne kompanije Feroelektro i uredno ih godinama naplaćivao kao parking piše Raport

I sad kada afera ‘Parking’ poprima ogromne razmjere i na površinu isplivavaju detalji, Ihtijarević se odlučio na prodaju zemljišta. S obzirom na to da se parcela nalazi u samom epicentru grada, ona ima multimilionsku vrijednost. I tako ju je i zacijenio.

Prema našim informacijama Ihtijarević traži oko 15 miliona KM za spornu zemlju, a navodno je kompanija Bosman bila raspoložena za kupovinu.

No, nekoliko je problema. Prvi je, kako saznajemo, taj što se u cijeli slučaj jučer zvanično uključila Općinska inspekcija.

Kako su ranije najavili za Raport, inspekcija će tražiti sve dokumente i pregledati katastre kako bi se utvrdilo kako je Ihtijarević koristio tuđu zemlju za svoj parking.

Pored toga, Općina Centar nije izdala dozvolu za parking prostor, pa eventualni novi kupac ima problem kako da je dobije. No, zašto se Ihtijarević naprasno rješava atraktivnog zemljišta u centru Sarajeva?

Afera ‘Parking’ nije jedina afera koja se veže za njega. On je, kako je to Raport već pisao, bio vlasnik franšize McDonald'sa. I zahvaljujući njegovom javašluku, ovaj svjetski brend nas je napustio.

Ali, Ihtijareviću su ostali neki dugovi. Prije svega dobavljačima i bankama. Prema našim informacijama, radi se o oko 9 miliona KM, prenosi crnahronika.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Uvodi se strožija kontrola cijena u FBiH, najveća moguća kazna će biti 30.000 KM

Izmjene su predložene jer je Zakon o kontroli cijena...

Građani već kupuju pelet za narednu sezonu

Iako se tek izlazi iz grijne sezone u RS,...

Današnje jutro donijelo je minuse i mraz u većem dijelu BiH, evo šta nas očekuje u narednom periodu

Današnje jutro donijelo je neuobičajeno niske temperature s mrazom...

Naknade za nezaposlene porodilje povećali na 500 maraka

Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je u petak odluku kojom...