U ZDK na liječenju 11 Covid-pacijenata, jedan mlađi pacijent iz Tešnja prebačen u Sarajevo

/

U bolnicama u Zeničko-dobojskom kantonu trenutno se od infekcije Covida-19 liječi 11 osoba, dok je jedan mlađi pacijent iz Opće bolnice Tešanj transportiran na daljnje liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu- potvrdio je Feni direktor te bolnice Omer Bedak.

– Trenutno na liječenju imamo četiri pacijenta pozitivna na koronavirus, ali jednog smo pacijenta, rođenog 1982. godine, prošle sedmice prebacili na KCUS-a. Bio je jako loše kliničke slike pa smo ga, u dogovoru s kolegama iz Kantonalne bolnice Zenica, koja je dala saglasnost za to, prebacili na KCUS.

Međutim, nije bio i intubiran. On se oporavlja te je već sada puno boljeg zdravstvenog stanja- kaže Bedak, koji napominje kako je činjenica da je pogoršana epidemiološka situacija.

Kantonalna bolnica Zenica, kaže pomoćnik direktora Kasim Spahić, trenutno na liječenju ima sedam pacijenata te je situacija stabilna.

– Unazad već mjesec dana imamo sličan broj pacijenata koji su zaraženi koronavirusom. Nemamo pacijenata na respiratoru, odnosno Odjelu intenzivne njege Covida-19, ali je tokom prošle sedmice jedan pacijent koji je bio i pozitivan na koronavirus preminuo- kaže Spahić.

On ističe kako je evidentno povećanje broja hospitaliziranih zbog akutnih respiratornih infekcija, a posebno hroničnih plućnih bolesnika, piše Zenit. 

Povezani postovi

Samir Bajrić podnio ostavku na mjesto predsjednika Mjesne zajednice Šije

Nakon što je prošle godine Jasmin Čajić dao ostavku...

Firma ADENAL Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U okviru projekta "Jedan privrednik, jedna učionica", kojeg provodi...

Maglajlije obradovale više od 100 pacijenta u Općoj bolnici Tešanj

Ko od vas osvane u miru i sigurnosti svoga...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...