CIK potvrdio kandidaturu Igora Stojanovića za (pot)predsjendika FBiH

/

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je kandidaturu Igora Stojanovića (SDP) za poziciju potpredsjendika/predsjendika Federacije BiH na današnjoj 11. sjednici.

CIK je nakon obavljenih provjera ovjerio Stojanovića za potpredsjednika FBiH iz srpskog naroda nakon što je kandidata SDP-a predložila grupa od 13 delegata iz Kluba delegata srpskog naroda Doma naroda Federacije BiH.

Time su potvrđena imena tri kandidata za novi saziv rukovodstva FBiH, nakon što je CIK ranije potvrdio kandidaturu Refika Lende (SDA) i Lidije Bradare (HDZ).

Utvđeno je da Stojanović ispunjava uslove za ovjeru te da je dostavljena kompletna dokumentacija njegovog prijedloga iz Doma naroda FBiH.

Stojanović je nakon prošlogodišnjih izbora ponovo izabran u Skupštinu Kantona Sarajevo odakle je delegiran u Parlament FBiH. On je i predsjednik Kluba Srba u Domu naroda.

Ranije je bio vijećnik u Općini Centar i Gradskom vijeću Sarajevo, a magistar je ljudskih prava i demokratije u jugoistočnoj Evropi.

Na današnjoj sjednici CIK-a odbijena je i ovjera Zlatana Begića (DF) koji se kandidirao za poziciju predsjednika/potpredsjednika Federacije BiH iz reda Ostalih, piše Klix. 

Povezani postovi

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...

Omer Škaljo preuzeo Stranku za BiH u ZDK

Penzioner Omer Škaljo, aktuelni direktor Zavoda zdravstvenog kantona (ZZO)...

Mirela Buljubašić pristupila Našoj stranci Tešanj

Mirela Buljubašić, magistrica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika,...