CIK potvrdio kandidaturu Igora Stojanovića za (pot)predsjendika FBiH

/

Centralna izborna komisija BiH potvrdila je kandidaturu Igora Stojanovića (SDP) za poziciju potpredsjendika/predsjendika Federacije BiH na današnjoj 11. sjednici.

CIK je nakon obavljenih provjera ovjerio Stojanovića za potpredsjednika FBiH iz srpskog naroda nakon što je kandidata SDP-a predložila grupa od 13 delegata iz Kluba delegata srpskog naroda Doma naroda Federacije BiH.

Time su potvrđena imena tri kandidata za novi saziv rukovodstva FBiH, nakon što je CIK ranije potvrdio kandidaturu Refika Lende (SDA) i Lidije Bradare (HDZ).

Utvđeno je da Stojanović ispunjava uslove za ovjeru te da je dostavljena kompletna dokumentacija njegovog prijedloga iz Doma naroda FBiH.

Stojanović je nakon prošlogodišnjih izbora ponovo izabran u Skupštinu Kantona Sarajevo odakle je delegiran u Parlament FBiH. On je i predsjednik Kluba Srba u Domu naroda.

Ranije je bio vijećnik u Općini Centar i Gradskom vijeću Sarajevo, a magistar je ljudskih prava i demokratije u jugoistočnoj Evropi.

Na današnjoj sjednici CIK-a odbijena je i ovjera Zlatana Begića (DF) koji se kandidirao za poziciju predsjednika/potpredsjednika Federacije BiH iz reda Ostalih, piše Klix. 

Povezani postovi

Kasumović protiv Sinanovića: “Hrabri” ministre vi ni u mjesnoj zajednici ne biste mogli vršiti neku funkciju

Nakon što je ministar policije Benjamin Sinanović povukao s...

SDA, DF i NES žele smijeniti načelnika, kažu da je zbog njegovog nerada

Politička kriza, kako na državnom, primjetna je i na...

Ima li rekonstrukcije Vlade ZDK i ko ispada ?!

U zadnjih nekoliko dana se intenzivirala priča oko promjene...

Schmidt otkazao sastanak u Banjoj Luci

Visoki predstavnik Christian Schmidt otkazao je današnji sastanak sa...