Genijalan trik koji morate znati: Kako se zimi riješiti vlage na prozoru

/

Kako vrijeme postaje hladnije, a u stanovima redovno radi grijanje, sve češće se događa da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para. Jednostavno, kada vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla pretvori se u tečnost, odnosno kapi.

Ako se ta vlaga na vašim prozorima skuplja često, to bi moglo da dovede do nakupljanja vlage u prostoriji i plijesni na prozorima, pa čak i po zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja.

Zato vrijedi isprobati trik koji je jedna korisnica Facebooka podijelila na ovoj društvenoj mreži.

“Takve kapljice nakupljaju se na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to vrlo loše, a kupovina odvlaživača vazduha baš za svaku sobu finansijski mi nije isplativa”, napisala je jedna žena o svom problemu.

Mnogi su se javili sa komentarima, ali jedna je žena ponudila je vrlo zanimljivo rješenje:

“U staru čarapu ili platnenu vrećicu sipajte malo pijeska za mačji wc i stavite to na prozorsku dasku. Rješenje je jeftino i možete da ga koristite godinama, a zaista pomaže”, odgovorila je Linda, kazavši kako njena porodica isti metod koristi i u staroj kamp prikolici preko zime, piše Radio Sarajevo.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...