Kako da neutrališite miris bijelog luka na rukama

/

Korišćenje bijelog luka prilikom kuvanja može biti vrlo neprijatno, naročito ako se uzme u obzir činjenica da njegov miris dugo ostaje na rukama predmetima koji su dolazili u kontakt sa ovim povrćem.

Ako želite da sa dlanova odstraniti miris bijelog luka rukama najbolje da upotrijebite kombinaciju peršuna i kuhinjske soli.

Naime, prvo istrljajte ruke peršunom. On će uspješno pomoći da se sakriju tragovi pripreme hrane. Poslije trljanja operite ruke. Ako je miris još tu, ruke protrljajte sa malo kuhinjske soli.

Kada je pitanju zadah sa ukusom luka onda je najdjelotvornije da izgrickate zrno crne kafe, a dom ćete osvježiti najefikasnije tako što ćete poprskati osvježivač sa mirisom ružine vodice.

Izvor: nezavisne.com

spot_img

Povezani postovi

Pogodila vas je sandžija? Evo šta ovaj narodni izraz stvarno znači

Izraz sandžija jedan je od mnogih narodnih izraza koji...

Uzimate antibiotik bez recepta? – Evo zašto je to jako opasno

Svjetska sedmica svjesnosti o antibioticima se već niz godina obilježava...

Ova biljka odlično pročišćava zrak u prostoriji: Ako odjeću sušite u kući, nabavite je

Naučnici iz NASA-e tvrde da sobne biljke mogu značajno...

Facebook Messenger uvodi HD videopozive i AI pozadine

Meta je najavila niz poboljšanja za svoju aplikaciju Facebook...