Majka sa sinom (5) skočila sa 27 metara visoke litice

/

Majka starosti 34 godine iz Ilinoisa skočila je s petogodišnjim sinom s 27 metara visoke zaleđene litice na slapovima Niagare.

Policija je saopštila da je majka, koja nije imenovana, namjerno skočila nakon što se popela preko ograde na ostrvu Goat u državnom parku Niagara, prenosi Daily Mail. Žena je skočila 12. februara oko 12.30 časova.

Njeno tijelo pronađeno je u blizini kompleksa Cave of the Winds, smještenog na američkoj strani slapova koji se nalaze na granici s Kanadom.

Dječak je spasen te je s povredama glave prevezen u dječju bolnicu u Bafalu. Majka je umrla, a njeno tijelo je helikopterom izvučeno iz klanca. Dječak je operisan i u kritičnom je stanju.

Žena je na slapove Niagare došla sa suprugom i sinom. Policija ispituje supruga, ali i druge svjedoke. Iz policije navode da je istraga u toku, ali da policija ne vjeruje da je riječ o nesreći. Portparol državne policije rekao je da se tragični događaj tretira kao samoubistvo.

“Nije lako izvesti akciju spašavanja na slapovima Niagare. Dječak je bio dovoljno stabilan pa su ga mogli iznijeti i odvesti liftom do vozila Hitne pomoći koje je čekalo. Nažalost, žena nije preživjela. Dolje u klancu je ledeno, zato je takođe otežano spašavanje”, rekao je šef policije, prenosi Index.hr.

Policija nije objavila zašto je porodica iz Ilinoisa došla u posjetu Niagarinim vodopadima.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

Tragedija u BiH: Žena poginula od strujnog udara, tijelo pronašao komšija

Žena N.J. iz sela Osjeka kod Foče poginula je...

Saobraćajna nesreća u Gračanici: Teretno vozilo udarilo djevojčicu (12)

Saobraćajna nezgoda dogodila se jučer kod Gračanice, a teške...

Saobraćajna nesreća u bh. gradu: Kamion probio bankinu i prevrnuo se na krov

Saobraćajna nesreća u bh. gradu: Kamion probio bankinu i...

Ljubavna drama u BiH: Sin pretukao očevu ljubavnicu

Na području Bosanske Krupe se prije par dana desila...