Imate natečene oči? Isprobajte trik s graškom koji djeluje – trenutno!

/

Sigurno vam je poznata ova situacija: Niste se naspavali ili je iza vas teška noć, a sljedeće jutro to primijetite po natečenim očima i podočnjacima.

Ove jasne znakove umora možete prikriti šminkom, ali u najboljem slučaju potrebna vam je hitna pomoć. Ali niko sebi dugoročno ne može priuštiti skupe kreme i jastučiće za oči. Zato je sjajno da postoji besplatna alternativa koju vjerovatno već imate u frižideru, piše Novi list.

Sljedeći put kada se probudite s natečenim očima, krenite ravno prema frižideru umjesto u kupaonicu. U zamrzivaču ćete pronaći čudesni lijek za natečene oči: pakovanje smrznutog graška!

Napunite dvije vrećice za zamrzavanje šakom graška i prislonite vrećice na otečena područja lica na 1-2 minute. Grašak se savršeno prilagođava vašem obliku lica, a hladnoća pruža trenutno olakšanje.

Nakon upotrebe možete jednostavno ponovo zamrznuti obje vrećice – do sljedećeg puta. Tako da uvijek imate svoju SOS pomoć pri ruci!

Također, jastučiće za oči ili kreme također možete čuvati u frižideru. Proizvodi ne samo da njeguju, već i hlade i brže djeluju protiv bilo kakvih znakova umora.

 

Povezani postovi

Turizam se dogodine vraća na nivo iz 2019.

Svijetom je do kraja septembra ove godine putovalo 975...

Koliko porodica na hranu troši danas, koliko prije 14 godina godina, a koliko u SFRJ

Prosječna bh. porodica poslije svakog odlaska u sedmičnu nabavku...

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Svake godine, 1 decembar - Svjetski dan protiv HIV-a/AIDS-a...

Nermin Handžić demonstrirao zavidno nogometno umijeće

Mlada muzička zvijezda Nermin Handžić, nakon pobjede u „Zvezdama...