Imate natečene oči? Isprobajte trik s graškom koji djeluje – trenutno!

/

Sigurno vam je poznata ova situacija: Niste se naspavali ili je iza vas teška noć, a sljedeće jutro to primijetite po natečenim očima i podočnjacima.

Ove jasne znakove umora možete prikriti šminkom, ali u najboljem slučaju potrebna vam je hitna pomoć. Ali niko sebi dugoročno ne može priuštiti skupe kreme i jastučiće za oči. Zato je sjajno da postoji besplatna alternativa koju vjerovatno već imate u frižideru, piše Novi list.

Sljedeći put kada se probudite s natečenim očima, krenite ravno prema frižideru umjesto u kupaonicu. U zamrzivaču ćete pronaći čudesni lijek za natečene oči: pakovanje smrznutog graška!

Napunite dvije vrećice za zamrzavanje šakom graška i prislonite vrećice na otečena područja lica na 1-2 minute. Grašak se savršeno prilagođava vašem obliku lica, a hladnoća pruža trenutno olakšanje.

Nakon upotrebe možete jednostavno ponovo zamrznuti obje vrećice – do sljedećeg puta. Tako da uvijek imate svoju SOS pomoć pri ruci!

Također, jastučiće za oči ili kreme također možete čuvati u frižideru. Proizvodi ne samo da njeguju, već i hlade i brže djeluju protiv bilo kakvih znakova umora.

 

Povezani postovi

Zašto je dobro staviti sol u frižider: Trik koji je oduševio sve

Sol je sastavni dio svake kuhinje i brojnih recepata,...

Je li aluminijska folija opasna po zdravlje?

Aluminijsku foliju često koristimo u kućanstvu, a može biti...

Top 3 proljetne namirnice koje pomažu pri mršavljenju

Proljeće je doba godine kada tezge na pijacama i...