Sedam rangova, 45 liga i 519 klubova: Ovo je kompletna nogometna mapa BiH

/

Na Facebook stranici “Od Kulina Bana do Olivera Kahna” objavljena je sjajna fotografija koja prikazuje lokacije 519 klubova iz BiH, koji se takmiče u sedam različitih rangova i iz ukupno 45 liga.

Riječ je o mapi koja pokazuje sve aktivne klubove u sezoni 2022/2023, a prikazana je njihova tačna lokacija, odnosno gdje se nalaze na karti BiH.

“Prvi rang je jedinstven i on se igra na nivou države. Drugi je entitetski. Treći je regionalni. Četvrti je kantonalni/regionalni. Peti je kantonalni/područni. Šesti je kantonalni/općinski. Sedmi je općinski”, objasnili su sa spomenute stranice.

Na pitanje da li su uključeni svi klubovi, sa spomenute stranice su objasnili da je riječ samo o sezoni 2022/2023.”Svake sezone se dio klubova ugasi, dok se dio klubova reaktivira. Samo se nadamo da broj neće značajno opadati”, objasnili su.

Također, na spomenutoj stranici možete pronaći i mnoge druge zanimljive mape, odnosno prikaze iz apsolutno svih krajeva naše Bosne i Hercegovine i nogometnu mapu područja koje vas zanima, piše Klix.

Povezani postovi

Nail Alić, član Taekwondo Akademije Tešanj-Šije postao državni prvak

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, tokom vikenda održano...

Hrabar potez novog pojačanja TOŠK-a: Zbog fudbalskog sna napustili svoju zemlju i došli u Tešanj

“Snovi stvaraju budućnost”, rekao je svojevremeno Victor Hugo, ali...

Takmičari Karate klub Tešanj tokom vikenda osvojili osam medalja

Karate klub Tešanj uzeo je učešće na 1.Kolu Tuzlanske...

Takmičari KBS Titanium Usora na Državnom prvenstvu osvojili pet zlatnih medalja

Na prvom dijelu Državnog prvenstva koje se održalo u...