Narednih dana više sunca uz temperature i do 22 stepena, ali kišobrane još nećemo odlagati

/

Prvi dan vikenda donio je kišu u većem dijelu Bosne i Hercegovine uz blagi pad temperature, a već danas moći ćemo uživati u zracima sunca i niskoj oblačnosti. Slično vrijeme i narednih dana, ali u temperaturnim varijacijama.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) za sutra prognoziraju sunčano vrijeme, a postepeno naoblačenje stići će sa sjeverozapada i to u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do četiri, na jugu do sedam, dnevna od 13 do čak 19 stepeni Celzijusa.

U utorak također sunčano tokom dana, ali će večernji sati sa sobom donijeti naoblačenje praćeno kišom. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren, na momente pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od četiri do deset, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a najviša dnevna kretat će od 15 do 22 stepena.

U srijedu nestabilno i malo hladnije. Očekuje nas oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, dok se u višim područjima i na planinama očekuje snijeg. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg.

Poslijepodne prestanak padavina i smanjenje naoblake na sjeverozapadu Bosne, a u ostatku zemlje prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 12, dnevna od četiri do deset, na jugu do 14 stepeni.

U drugom dijelu sedmice ponovo nam se vraća sunčano, uz blagi pad temperature. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, dnevna od tri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

 

Povezani postovi

CBBiH donijela Odluku o povećanju naknada na obaveznu rezervu koje plaća komercijalnim bankama

Centralna banka BiH (CBBiH) donijela je Odluku o povećanju...

Da li će Ministarstvo zdravstva FBiH konačno riješiti problem manjka pedijatara u Sarajevu?

Problema u zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine je mnogo,...

Za četiri mjeseca smo uvezli 63,3 miliona litara vode i 15 miliona kg krompira

Uprkos brojnim mogućnostima i prirodnim resursima koje ima na...

Rast indirektnih poreza i u maju 2023. godine

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023....