Nadina Mehmedović je državna prvakinja u taekwondou

/

Taekwondo klub Student iz Mostara bio je domaćin Prvenstva Bosne i Hercegovine u taekwondou u Mostaru, a turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Državnog taekwondo saveza BIH.

Takmičenje je održano  u disciplinama kyorugi (borbe) u kategorijama seniore/seniorke, mlađe kadete/mlađe kadetkinje) i poomsae (forme) u svim uzrasnim kategorijama. Turnir je bodovnog karaktera za ulazak u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Taekwondo kluba Student. Učešće na ovom turniru je uzela i Taekwondo akademije Tešanj- Šije sa svojim takmičarima. Kako su naveli iz ovog kluba njihovi takmičari su ostvarili zapažene rezultate.

„Nadina Mehmedović je osvojila zlatnu medalju na Državnom seniorskom prvenstvu u Mostaru i time je Nadina učvrstila svoju poziciju u Reprezentaciji BiH. Sabina Hodžić i Abbas Ramić su viceprvaci BiH u uzrastu mlađi kadeti. Benjamin Ibrahimkadić je osvojio bronzanu medalju  iako je kao junior nastupio i borio se u seniorskoj kategoriji. Semir Halilović je također postao državni prvak u kategoriji mlađi kadeti.“ – navodi se između ostalog na službenim stranicama kluba.

Državno prvenstvo održano je u sportskoj dvorani Bijeli Brijeg u Mostaru, gdje je bilo više od 300 takmičara.

“Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine je pozvao je Nadinu Mehmedović u utorak na koktel povodom obilježavanja 500 dana do Olimpijskih igara Paris 2024. Ovaj događaj se organizuje u saradnji sa Ambasadom Francuske i zaista čast nam je sudjelovati i biti među najboljim sportistima ( Olimpijcima) Bosne i Hercegovine”, istakli su iz ovog kluba.

Povezani postovi

Nail Alić, član Taekwondo Akademije Tešanj-Šije postao državni prvak

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, tokom vikenda održano...

Hrabar potez novog pojačanja TOŠK-a: Zbog fudbalskog sna napustili svoju zemlju i došli u Tešanj

“Snovi stvaraju budućnost”, rekao je svojevremeno Victor Hugo, ali...

Takmičari Karate klub Tešanj tokom vikenda osvojili osam medalja

Karate klub Tešanj uzeo je učešće na 1.Kolu Tuzlanske...

Takmičari KBS Titanium Usora na Državnom prvenstvu osvojili pet zlatnih medalja

Na prvom dijelu Državnog prvenstva koje se održalo u...