Dva učenika iz Tešnja izborila plasman na Federalno takmičenje iz matematike

/

XXVI Kantonalno takmičenje iz matematike učenika srednjih škola održano je 11. marta 2023. godine u Tehničkoj srednjoj školi, Zenica. Na takmičenju su učestvovale srednje škole iz Zeničko-dobojskog kantona.

Organizator takmičenja je Pedagoški zavod, pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Prema dostupnim informacijama Gimnaziju „Musa Ćazim Ćatić iz Tešnja predstavljali su slijedeći učenici: Behija Omerbašić (I razred), Rijad Rošić (II razred), Kerim Mujkanović (III razred), te Adna Mujkanović i Lamija Pridjevčić (IV razred), dok su Mješovitu srednju školu Tešanj predstavljali: Benjamin Rahmanović, Abdurahmanu Subašić, Hazim Pazara, Lejla Himzić i Nedžad Hadžikadunić.

Kerim Mujkanović (Gimnazija „Musa Ćazim Ćatić“ Tešanj)i Amer Talo (Mješovita srednja škola Tešanj) na ovom takmičenju su osvojili druga mjesta i time se plasirali na federalno takmičenje.

„Posebno želimo spomenuti da je učenik Rijad Rošić, nakon izrade zadataka iz Matematike, u 12h iz Zenice žurio da stigne u Žepče na takmičenje iz karatea, gdje je osvojio prvo mjesto. Želimo čestitati svim naśim učenicima na učešću na kantonalnom takmičenju, Kerimu i Rijadu, čestitke od srca na plasmanu, a posebne čestitke i nastavnicima koji su pripremali naše učenike za takmičenje!!!“ navodi se na službenim stranicama Gimnazije „Musa Ćazim Ćatić iz Tešnja.

Kako su naveli iz Mješovite srednje škole Tešanj Amer Talo je učenik prvog razreda za zanimanje Elektrotehničar računarstva, te su ujedno i čestitali ovom učeniku:

„Veoma smo ponosni na našeg Amera i njegov postignuti uspjeh. Čestitamo Ameru i profesoru Mujić Mevludinu, želimo im mnogo uspjeha i sreće na Federalnom takmičenju.“

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Oprez! Na području gornjeg Dobropolja uočen medvjed

Kako su nam javili stanovnici mjesne zajednice Dobropolje-Mekiš, sinoć...

Obilježena 20. godišnjica Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječije paralize općine Doboj jug

Danas je  održana 20 godišnjica rada Udruženja paraplegičara i...

Radio ZOS prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

"Veliki doprinos u realizaciji našeg projekta "Jedan privrednik, jedna...

Tešanj: Pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo u Dobropolju

Operativni centar civilne zaštite primio je saopćio da je...