Bašić: Finansijski plan od 25 miliona za ZZO ZDK je bio problem, a za 250 miliona nema zamjerki

/

Usvojen finansijski plan ZZO ZDK, plan za ovu godinu 250.139.895 KM- Na sjednici Skupštine ZDK razmatran je finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja za 2023. godinu. Finansijski plan predviđa sredstva od 250.139.895 KM za ZZO ZDK.

Direktor ZZO ZDK Omer Škaljo je istakao da je u odnosu na prošlu godinu ove godine izdvajanje za ortopedska pomagala, banjsko liječenje, liječenje van kantona, proširenje esencijalne liste  i druge aktivnosti uvećano, te da je ovaj finansijski plan rađen u saradnji sa resornim ministarstvom.

ZZO ZDK će u 2023. prema finansijskom planu imati skoro 15 miliona KM više.

Zastupnik Mirnes Bašić (SDA ZDK) je čestitao direktoru i upravnom odboru ZZO ZDK i naveo da mu nije jasno kako na jednom finansijskom planu od 25 miliona bilo milion zamjerki, a da na finansijskom planu od 250 miliona niko ništa rekao nije. Čestitao je direktoru kako je politički izlobirao sebi podršku i poželio puno sreće u radu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...