Državljanin BiH nožem napao suprugu, oslobođen jer se ne sjeća napada

/

Državljanin BiH (38) oslobođen je krivice nakon napada na suprugu, te još jednu slučajnu prolaznicu, jer je bio pod uticajem kanabisa, zbog čega se ničeg ne sjeća. Sud je naložio da mora na ambulantno liječenje ovisnosti.

Naime, sve se desilo u švajcarskom okrugu Vaseramt, februara, 2021. godine kada je državljanin BiH vratio s posla. Kako prenose mediji, on je provodio mirno veče sa suprugom, a onda je uzeo dva džointa. Nakon toga, po sopstvenom priznanju, izgubio je kontrolu nad sobom te se skoro i ne sjeća šta se, zapravo, desilo te večeri.

Mediji prenose da je samo odjednom zgrabio kuhinjski nož izbo suprugu, ali je ona uspjela da pobjegne iz stana. Ispred stana naišla je prolaznica, koja je pokušala da joj pomogne, a napadač je nožem ranio i nju.

Njegov advokat je tokom suđenja rekao da nakon dva džointa, on jednostavno više nije bio pri sebi, te nije djelovao sa predumišljajem, niti je postojao motiv za napad. Navodno su živjeli u dobrom braku i zajednički vodili posao. Tokom suđenja vještak je iznio svoje mišljenje da upotreba kanabisa može izazvati takvu naglu promjenu ponašanja.

Pored toga što je naloženo da mora na liječenje, u zaključku sudske odluke stoji i da nije bilo moguće utvrditi namjeru da ubije ženu.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

Pula zabranila nudizam i žestoka pića na plažama

Većinom glasova - sa 11 "za", sedam "protiv" i...

Norveška stupila u recesiju

Norveška ekonomija smanjila se i u trećem tromjesečju i...

Austriji nedostaje 230 hiljada radnika, poželjni i Bosanci i Hercegovci

Jedna od najprivlačnijih zemalja za naše radnike, Austrija, aktivno...

Inflacija u eurozoni najniža od jula 2021.

Prema prvim procjenama evropske statističke kancelarije “Eurostata”, eurozona je...