Nail Alić, član Taekwondo Akademije Tešanj-Šije postao državni prvak

/

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, tokom vikenda održano je prvenstvo BiH u olimpijskom taekwondo-u za kadete i juniore. Taekwondo kluba Zenica (TKD Zenica) je bio domaćin ovog velikog takmičenja.

Za državno prvenstvo bilo je prijavljeno 320 takmičara i takmičarki iz 46 bh. klubova. Na otvorenom međunarodnom kupu za vrtićance  učestvovalo je 173 takmičara i takmičarke iz 28 klubova. Na ovom takmičenju učestvovali su i takmičari Taekwondo Akademije Tešanj-Šije koji su ostvarili slijedeće rezultate: Esma Šabanović, Abbas Ramić i Nail Alić osvojili su prva mjesta i okitili se zlatnim medaljama.. Drugoplasirani su bili Semir Halilović, Omer Mehmedović i Nihada Hodžić dok su se bronzom okitili slijedeći takmičari: Ahmed Bešić, Emina Turkeš, Amina Ahmić i Esma Lekić.

Treba istaknuti da je Nail Alić, na ovom takmičenju postao državni prvak Bosne i Hercegovine za 2023 godinu. Nail je na ovaj način osigurao svoje mjesto u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Mlađi kadeti Taekwondo Akademije Tešanj-Šije  su osvojili I prvo mjesto ekipno.

Članica ovog kluba Nadina Mehmedović jučer je u Sarajevu prisustvovala treningu seniorske Taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine. Povod okupljanja je Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će  se održati u Azerbajdžanu u gradu Baku.

Povezani postovi

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije u Ulcinju osvojili sedam medalja

Na internacionalnom takmičenju u taekwondou "Ulcinj Trophy 2023" održanom...

Iman , mlada košarkašica iz Tešnja, otkriva nekoliko detalja o sportu koji trenira već dugi niz godina

Iman Turković (20), mlada košarkašica je sa svojih 10...

Pudar i Husić najbolji bh. sportisti u 2022., Salihamidžić sportska ličnost decenije

Taekwondoist Nedžad Husić proglašen je za najboljeg sportistu Bosne...

Jasmina Merdić osvojila Svjetski kup za 2023. godinu

Kako su to objavili na svojoj Facebook stranici iz...