Nail Alić, član Taekwondo Akademije Tešanj-Šije postao državni prvak

/

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica, tokom vikenda održano je prvenstvo BiH u olimpijskom taekwondo-u za kadete i juniore. Taekwondo kluba Zenica (TKD Zenica) je bio domaćin ovog velikog takmičenja.

Za državno prvenstvo bilo je prijavljeno 320 takmičara i takmičarki iz 46 bh. klubova. Na otvorenom međunarodnom kupu za vrtićance  učestvovalo je 173 takmičara i takmičarke iz 28 klubova. Na ovom takmičenju učestvovali su i takmičari Taekwondo Akademije Tešanj-Šije koji su ostvarili slijedeće rezultate: Esma Šabanović, Abbas Ramić i Nail Alić osvojili su prva mjesta i okitili se zlatnim medaljama.. Drugoplasirani su bili Semir Halilović, Omer Mehmedović i Nihada Hodžić dok su se bronzom okitili slijedeći takmičari: Ahmed Bešić, Emina Turkeš, Amina Ahmić i Esma Lekić.

Treba istaknuti da je Nail Alić, na ovom takmičenju postao državni prvak Bosne i Hercegovine za 2023 godinu. Nail je na ovaj način osigurao svoje mjesto u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Mlađi kadeti Taekwondo Akademije Tešanj-Šije  su osvojili I prvo mjesto ekipno.

Članica ovog kluba Nadina Mehmedović jučer je u Sarajevu prisustvovala treningu seniorske Taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine. Povod okupljanja je Svjetsko seniorsko prvenstvo koje će  se održati u Azerbajdžanu u gradu Baku.

Povezani postovi

Bosanac u velikom finalu bolji od Mesijevog Intera: Proslavio uz zastavu BiH

Mi smo šampioni! Hajmo Bosno!, napisao je u objavi...

Duel sa dna tabele: Mladost DK u gostima savladala TOŠK Tešanj

Jučer je odigrana posljednja utakmica šestog kola Prve lige...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj – Šije osvojili 10 medalja u Visokom

U subotu su takmičari Taekwondo Akademija Tešanj – Šije...

Čestitamo: Predstavnici BiH u sjedećoj odbojci na pijesku osvojili zlato na Mediteranskim igrama

Predstavnici Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na pijesku...