Ramo Isak: Zbog političke trgovine utjecajem zahtijevat ću isključenje iz stranke Fahira Sole i Samira Sivića

/

Cijenjeni građani, na protekloj 5. sjednici Skupštine ZDK postavio sam poslaničko pitanje, a sve tragom informacija koje sam dobio, direktoru Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, da li je bio kontaktiran i pozivan od strane bližeg srodnika zastupnice na sastanak, gdje su mu postavljana pitanja koja bi mogla izazvati zloupotrebu položaja i utjecaja.

Dozvoliti da o bitnim stvarima jedne ozbiljne stranke, koja je na proteklim izborima u ZDK osvojila deset hiljada glasova, odlučuju ljudi koji ne znaju osnovne stvari, poput one da rukovodeći državni službenici i samostalne uprave ne mogu biti predmet političke raspodjele, krajnje je pogubno i katastrofalno.

Kao Regionalni predsjednik NES-a zakazat ću hitnu sjednicu Regionalnog odbora, na kojoj ću zahtijevati isključenje iz stranke Fahira Sole i Samira Sivića (oca kantonalne zastupnice Almine Sivić) zbog političke trgovine utjecajem.

U protekle četiri godine znatno smo popravili ugled stranke i uradili mnoštvo korisnih stvari za naše građane, koji su to prepoznali i ukazali nam svoje povjerenje na prethodnim izborima.

Ovakve “prljave” igre zasigurno nisu po volji deset hiljada glasača NES-a u ZDK, i ja kao Regionalni predsjednik ne mogu dopustiti da se ovakve stvari dešavaju i kvare ugled stranke, ali i svih onih koji podržavaju ovu političku opciju.

Ljudima koji se služe ovakvim stvarima jednostavno nije mjesto u političkom životu i ne želim da isti budu dio moga tima.

Pozivam i nadležne organe da ovaj slučaj ispitaju, i na kraju, ukoliko postoji osnova, pokrenu i postupak o zloupotrebi položaja.

Ramo Isak, predsjednik Regionalnog odbora NES-a

Povezani postovi

Potpisan ugovor o redovnom i zimskom održavanju regionalne ceste R474a na području općine Usora

Rasim Kovač, direktor po ovlaštenju Kantonalne direkcije za ceste...

Najaktivniji vijećnici Tešnja očekuju podršku građana zbog nove inicijative

Tekst svečane izjave vijećnika OV glasi: “Svečano izjavljujem da...

Doboj: Pronađen otuđeni putnički automobil i oružje

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode...