Tijelo majke držao u kući 13 godina, sa njom “razgovarao i gledao TV”

/

Marijan L. (76) iskopao je grob svoje majke u malom mjestu Radlin na jugozapadu Poljske i odnio njeno tijelo u svoju kuću i stavio je na sofu ispred televizora.

Više od decenije Marijan L. je navodno sjedio i razgovarao sa pokojnom majkom i navodno pokušavao i da je nahrani dok su zajedno gledali TV.

Mještani kažu da o penzioneru znaju vrlo malo opisujući ga kao usamljenika koji izbjegava kontakt sa ljudima.

Zvali su ga čak i “vampir” jer mu mnogi nisu znali ime.

Mumificirano tijelo njegove majke konačno je pronađeno nakon što je njegov zet odlučio da ga posjeti. Zapazio je Marijana L. kako unezvjereno luta ispred kuće i odlučio da pozove hitnu pomoć.

Kad su ušli na imanje našli su mumificirano tijelo na kauču na hrpi novina iz 2009. godine. Prije nego što je Marijan L. odveden iz kuće rekao je bolničarima da mora da se pozdravi sa majkom.

“Primili smo prijavu u vezi sa otkrivanjem tijela od člana porodice vlasnika stana. Policajci su u dijelu kuće koji pripada jednom starijem čovjeku otkrili mumificirano tijelo”, rekla je portparolka policije Malgorzata Konijarska.

DNK analizom je potvrđeno da je u pitanju tijelo Jadvige L, preminule u januaru 2010. godine, koja je majka Marijana L, navela je Joana Smorčevska iz okružnog tužilaštva.

Utvrđeno je da grob Jadvige L, gdje je sahranjena 16. januara 2010. godine, prazan.

“Vjerovatno je iskopao tijelo majke odmah nakon sahrane, a zatim ga mumificirao. Tijelo se nalazilo u njegovoj kući od 2010. godine”, dodala je Smorčevska.

Smatra se da je Marijan L, koji živi samo 300 metara od groblja, možda odvezao tijelo kući na svom biciklu.

“Sve ukazuje na to da je muškarac sigurno koristio neke hemikalije da mumificira leš. Miris naftalina je bio primjetan. Bez obzira na to tijelo je očigledno bilo u odličnom stanju”, rekao je šef ureda okružnog tužilaštva Marcin Felscinski.

Njegova majka će biti ponovo sahranjena.

Mještani kažu da znaju vrlo malo o Marijanu L. Jedan mještanin je lokalnim medijima rekao da sumnja da ga je ikada sreo.

“Čudno, živim ovde toliko godina, međutim, ne znam da li sam ga ikada vidio. Svi se poznaju, ali o njemu se ništa ne zna, samo da je noć tretirao kao dan. Uveče bi izlazio i biciklom išao negdje”, rekao je mještanin.

“Moj muž je odavde i rekao mi je da su ga se plašili kad su bili djeca. Kad bi videli da izlazi uveče i vozi bicikl pobjegli bi i krili se”, priča jedna mještanka.

Drugi mještanin je naveo da nije spavao nedjelju dana kad je čuo za bizarni slučaj.

“To je tako jezivo. Kako je to moguće? Nigdje nije radio. Šetao je po kontejnerima i skupljao bačene stvari”, navodi mještanin.

Smorčevska je rekla da je Marijan L. optužen za skrnavljenje tijela.

“Zbog njegovog zdravstvenog stanja i zbog činjenice da je u bolnici više od mjesec dana biće pregledan od strane psihijatara koji će dati mišljenje o njegovom duševnom stanju”, dodala je Smorčevska.

Bizaran slučaj je inače otkriven u februaru, a vijest je objavljena tek nakon što je Narijan L. optužen za skrnavljenje tijela.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Uhapšena jedna osoba zbog posjedovanja droge

U mjestu Kalošević općina Tešanj, od strane lica iz...

Nezgoda kod Zenice: Udario u bankinu, saobraćaj otežan

U mjestu Hece kod Zenice jutros se desila saobraćajna...

U akciji “Black Tie 2”: Uhapšena influenserka Adna Helić

Influenserka Adna Helić uhapšena je u današnjoj akciji MUP-a...

Novi detalji tragedije u stravičnoj nesreći kod restorana Dallas

U teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M17 u...