Nihada Hodžić iz Tešnja viceprvakinja Evrope u taekwondo-u

/

Na Evropskom klupskom taekwondo prvenstvu održanom u Sofiji takmičilo se 1550 takmičara iz 385 klubova.

Na ovom takmičenju učešće su uzele i članice Taekwondo akademije Tešanj Nihada Hiodžić i Nadina Mehmedović.

Nihada Hodžić osvojila je srebrenu medalju u kategoriji do 63 kilograma. Ona je u prvom kolu pobjedila predstavnicu Turske rezultatom 2:0, nakon čega je uslijedila i pobjeda nad predstavnicom Ukrajine. U finalnoj borbi Nihada je svoje snage odmjerila sa predstavnicom Poljske i sudijskom odlukom nakon rezultata 4:4 pobjeda je pripala Poljskoj. Nihada je na ovaj način postala viceprvakinja Evrope. Treba svakako napomenuti da je Nihada ovim rezultatom izborila i direktan plasman na Evropsko seniorsko prvenstvo U21 (do 21 godine).

Nadina Mehmedović ovaj put nije uspjela izboriti mjesto na pobjedničkom postolju, ali svakako raduje činjenica da je u ukupnom poretku Nadina se plasirala na 5.mjesto.

Osim takmičarki iz Tešnja medalje iz BiH su osvojili i drugi bh. takmičari.

Marija Jokić osvojila je zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 68 kilograma. Nakon što je bila slobodna u prvom kolu ostvarila je pobjede nad predstavnicama Grčke i Srbije, da bi u finalnom meču savladala predstavnicu Turske i tako nastavila sa odličnim rezultatima.

Nedžad Husić je u kategoriji seniora u konkurenciji 27 takmičara osvojio srebrenu medalju. U finalnom meču protiv predstavnika Tunisa Husić je ostao bez zlatne medalje, ali je osvojio dodatne bodove za svjetsku ranking listu i bolju poziciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Bakuu.

U konkurenciji kadeta do 172 cm Afan Demirović iz Taekwondo kluba Šampion osvojio je drugo mjesto, kadetkinja Hena Melez iz Taekwondo kluba Novi Grad je u konkurenciji do 148 cm osvojila treće mjesto, a bronzana je takođe bila Lamija Alihodžić iz Taekwondo kluba Iskra.

Osim navedenih takmičara medaljama su se okitili Ema Kurić iz Taekwondo kluba Željezničar u kategoriji do 59 kilograma, Sara Pidro iz Taekwondo kluba Bugojno u kategoriji do 68 kilograma. Junior Benjamin Husić iz Taekwondo kluba Novi Grad bio je bronzani u kategoriji do 68 kilograma.

 

Povezani postovi

Futsaleri Tešnja postigli čak 21 gol za četvrtu ovosezonsku pobjedu

Jučer su odigrani susreti 4. kola Prve futsal lige...

Tešanjka Nadina Mehmedović seniorska prvakinja Balkana

Na 23. Balkanskom prvenstvu u teakwondou, koje se protekla...

Adnan Redžović svjetski prvak, Jasmina Merdić u finalu, još dvije bronze za BiH

Reprezentativci BiH u kickboxu osvojili su četiri medalje, tri...

NK TOŠK poziva simpatizere, navijače, sponzore i prijatelje kluba da prisustvuju redovnoj skupštini

NK TOŠK Tešanj obavještava javnost da će se redovna...