Prodaje se ekstremno rijetka novčanica 1 KM: Košta 9.999 KM, a evo po čemu je posebna

/

Na oglasnom servisu olx.ba nalazi se interesantna ponuda. Naime, korisnik prodaje ekstremno rijetku novčanicu 1 KM za 9.999 KM.

U opisu je naveo da je novčanica isprintana 1998. godine te da je pogrešno otkucano prezime Ive Andrića. Umjesto Andrić piše Andriđ. Tvrdi da je ovo jedina novčanica sa “super radar” serijskim brojem.

“Ova novčanica nikada nije puštena u opticaj. Tako kažu ljudi iz CB BiH. Međutim, ova novčanica, kao i druge čiji serijski broj počinje sa A65…, su dokaz da su bile u opticaju. Kako? Možemo nagađati”, naveo je.

Korisnik smatra da je službena osoba zadužena za uništavanje jedan dio tj. dio serije A65… otuđila i pustila u promet tj. kupovala i plaćala robu i da su tako ove novčanice došle u platni promet tj. u ruke građana.

“Kako u BiH kontrola rada nije na najvišem nivou te kako je službena osoba za uništavanje zadnja u lancu, niko u tom trenutku nije provjeravao ili nije želio provjeriti da li su sve novčanice uništene. To je moje mišljenje. Nažalost, stanje ove novčanice je vrlo, vrlo loše. Čak je bila i pocijepana, što se može vidjeti, ali je dokaz da postoji Andrić super radar”, napisao je.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Inflacija se smiruje, ali šta čeka bh. građane: Pad kamata tek naredne godine

Kamatne stope kod banaka u BiH u prethodnom periodu...

Poljoprivrednici zabrinuti zbog promjene vremena: Hoće li proljetni mraz uništiti voće

Nakon „ljeta“ u aprilu u BiH stiže drastična promjena...

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...