BiH prodala akcije banke koje je dobila raspadom SFRJ

/

Savjet ministara BiH prihvatilo je ponudu “Alta Pay Group” i za 340.770 evra prodaće 10.352 dionica koje ima u Alta banci iz Beograda.

Radi se o dionicima bivše SFRJ u Jugoslovenskoj banci za međunarodnu ekonomsku saradnju (JUBMES) koje je svojom rezolucijom još 2006. godine raspodijelio Odbor za raspodjelu finansijske aktive i pasive bivše SFRJ iz Aneksa C Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Tada su BiH pripale 533 dionice tadašnje vrijednosti 100.000 evra ili 15,5 posto od ukupno 3.440 dionica. JUMBES banka kasnije je promijenila ime u Alta banka a.d Beograd.

“S obzirom na to da je BiH mali akcionar i ne može uticati na procese odlučivanja, zaključeno je da se pokrene postupak prodaje dionica”, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Influenserica Adna Helić se oglasila nakon izlaska iz pritvora: “Čista savjest…”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije...

Parlamentarci iz BiH diskutovali o pravednoj energetskoj tranziciji

Peti panel Energetskog samita 2024 u Neumu okupio je...

Zapečaćeno šest objekata, izrečene kazne od 36.900 KM

Poreski inspektori su na području Tuzlanskog kantona zapečatili šest...

Nacrt usvojen, poslodavci i sindikati saglasni: Radnici u trgovini korak bliže neradnoj nedjelji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je Nacrt zakona...