Općina Maglaj uplatila po 5.000 KM Bihaću i Bosanskoj Krupi

/

Kada su slike i snimci Maglaja pod vodom iz maja 2014.godine ovaj grad stavile u žižu domaće, ali i javnosti iz regiona, pokrenulo se u ljudima “ono nešto”, čime se ponosimo mi u ovoj zemlji: iz iskrenog saosjećanja i iz ljubavi prema drugima, pomoći u nevolji, pružiti ruku. U tim danima maja, Maglaj su preplavili volonteri, stari i mladi, zaposleni i nezaposleni, Maglajlijama su pomagali i ministri i rudari koji su uzeli godišnji odmor i došli u naš grad, pripadnici Oružanih snaga, hrabri rafteri, studenti, doktori nauka, radnici, srednjoškolci, glumci, pjevači, vatrogasci iz drugih gradova, sportisti, imami i svećenici, ljekari, planinari.

Maglaj ne zaboravlja prijatelje, sve one koji su ovoj općini pomogli nakon katastrofalnih poplava u maju 2014.godine, a među njima je bilo i jako puno Krajišnika koji su pritekli u pomoć i iskreno saosjećali sa poplavom pogođenim građanima ove općine.

Općina Maglaj već je uplatila po 5.000 KM Bihaću i Bosanskoj Krupi, a iz općine Ključ su se zahvalili na iskazanoj spremnosti da se pomogne ali i sugerisali da se pomoć preusmjeri Bihaću i Bosanskoj Krupi, kojima je pomoć u ovom trenutku i potrebnija.

Općinske službe u stalnoj su komunikaciji sa ugroženim općinama u Krajini, a Maglaj priprema pomoć u vidu materijalno-tehničkih sredstava, prehrambenih proizvoda, sredstava za dezinfekciju, ali i u ljudstvu ako bude potrebe. Za sve aktivnosti zaduženi su Općinska organizacija Crvenog križa i Civilna zaštita općine Maglaj.

Kako saznajemo, brojni privrednici ali i građani Maglaja su se samoinicijativno organizovali kako bi prkupili neophodnu pomoć i poslali u poplavljena područja, piše maglaj.net

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...