Ulaz na panonska jezera će biti skuplji, gosti mogu unijeti svoju hranu, piće i opremu za plažu

/

U kompleksu panonskih jezera u Tuzli nastavljene su pripreme za predstojeću ljetnu sezonu, koja počinje 1. juna ove godine. Za razliku od lani, posjetitelji će u nadolazećem ljetnom periodu ulaznice plaćati skuplje.

Zvanična ljetna sezona na Pannonici počinje 1. juna ove godine, kada će uslijediti i naplata ulaznica, a koje posjetitelji mogu kupiti po nekoliko osnova. Za razliku od prošle godine, u nadolazećoj sezoni ulaz će biti skuplji za nekoliko kategorija.

“Zbog povećanja cijena većine roba i usluga za proces rada kompleksa panonskih jezera (cijene tehnološke i slane vode, hemijske pripreme vode, materijala i usluga za održavanje) u prosjeku od 31,5 posto, došlo je do povećanja cijena dnevnih ulaznica za 0,50 KM za redovne i đačke kategorije”, naveli su iz Javnog preduzeća Pannonica.

Kako su istaknuli, zadržavanje prošlogodišnjeg nivoa cijena ostalo je za dnevne ulaznice za kategorije povlaštenih osoba, odnosno penzionera, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca i šehida te invalida iznad 60 posto.

Također, nepromijenjene cijene ostaju i za dječije ulaznice koje obuhvataju mališane uzrasta od dvije do sedam godina i svih kategorija poslijepodnevnih ulaznica.Cijene usluga izdavanja plažnog mobilijara su ostale nepromijenjene.

“Kupovinom sezonskih i mjesečnih ulaznica koje omogućavaju neograničen broj ulaza, ostvaruju se znatne uštede za one koji namjeravaju češće posjećivati slana jezera, a ističemo činjenicu da je kompleks slanih panonskih jezera jedan od rijetkih kupališnih objekata gdje je dozvoljeno unošenje sopstvene hrane i pića kao i plažnog mobilijara”, naveli su iz Pannonice.

A kada je riječ o cijenama, redovna cijena cjelodnevne ulaznice od ponedjeljka do petka košta 6,50 KM, dok je za dvije marke skuplja u danima vikenda.

Povlaštena košta četiri, a u dane vikenda pet maraka, a đačka je 4,50, odnosno 5,50 KM subotom i nedjeljom. Dječija ulaznica iznosi tri, odnosno 3,50 KM u danima vikenda.

Kada je riječ o poslijepodnevnim ulaznicama, koje vrijede od 16:30 sati, redovna od ponedjeljka do petka košta četiri, a u danima vikenda pet maraka. Poslijepodnevna đačka/povlaštena iznosi tri, odnosno četiri KM dok je dječija dvije, odnosno 2,50 KM.

Sve kategorije imaju mogućnost kupovine i sezonskih, mjesečnih i petodnevnih ulaznica.

Izvor: Klix

Povezani postovi

Građani FBiH će platiti i ceh loših menadžera u zdravstvu: Vlast nas zadužila za 200 miliona KM, bez obrazloženja

Parlamentarna većina u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i...

Šest sindikata danas izlazi na ulice Banje Luke: Traže veće plaće

Sindikalne organizacije u RS danas izlaze na proteste. Oni...

Lista zemalja sa najvećom promjenom broja stanovnika, BiH na 16. mjestu

Globalna mreža "World of Statistics" objavila je listu država...

BiH visoko rangirana po organizovanom kriminalu u Evropi: Ključna ruta trgovine oružja i heroina

Prema Globalnom indeksu organizovanog kriminala za 2023. godinu koji...