Tinejdžer iz BiH pucao iz vazdušne puške na prolaznike

/

Maloljetnik (17) iz BiH i njegov vršnjak iz Austrije privedeni su juče nakon što su pucali iz vazdušne puške na prolaznike u bečkom Favoritenu, saopšteno je iz policije.

Naime, policija je u 9:20 dobila dojavu da neko puca sa prozora zgrade te da je jedan prolaznik lakše povrijeđen. Policija je odmah izašla na lice mjesta, a u intervenciji su učestvovali i pripadnici austrijske WEGA jedinice.

Nakon što su locirali stan, specijalci WEGA su upali i pronašli dvojicu 17-godišnjaka sa vazdušnom puškom. Jedan je državljanin BiH, a drugi državljanin Austrije. Policija ih je odmah privela, a vazdušnu pušku zaplijenila.

Inače, kako je saopšteno iz bečke policije, oni su prijavljeni zbog sumnje za nanošenje tjelesne povrede i namjerno ugrožavanje zajednice, ali su dobili i prijavu u skladu sa odredbama Zakona o naoružanju.

U policijskom saopštenju još stoji da se njih dvojica nisu htjeli izjašnjavati o optužbama koje im se stavljaju na teret i dalje se nalaze u pritvoru. Kada je riječ o prolazniku kojeg su pogodili iz vazdušne ppuške, on je lakše povrijeđen i odbio je medicinsku pomoć.

Izvor: nezavisne.com

Povezani postovi

“Fatalna ujna” i nećak dobili 11 godina i 10 mjeseci za ubistvo njenog muža

Na Županijskom sudu u Splitu objavljena je presuda "fatalnoj...

Uznemirujući sadržaj / “Završit ću kao Nizama”. Supruga bivšeg reprezentativca Hrvatske podijelila snimak na kojem je tuče

Nasilje nad ženom, bivšom suprugom bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca...

Trostruki ubica Alen R. izvršio samoubistvo u zatvoru: Među njegovim žrtvama i dijete

Alen R, trostruki ubica porijeklom iz Bosne i Hercegovine,...

Čak 90 odsto radnika jedne branše radi na crno

Velika većina kućnih pomoćnica i pomoćnika u Njemačkoj radi...