Održani Hardox dani u kompaniji Saračević Tešanj

/

Kompanija Saračević u Tešnju je u protekla dva dana otvorila svoja vrata a kako bi ugostila svoje partnere ali i goste u okviru “Hardox dana”. “Hardox dani” su organizovani za područje BiH a u saradnji sa strateškim dobavljačem SSAB iz Švedske.

Bila je ovo prilika da se na jednom mjestu nađu strateški partneri, dobavljači, kupci kao i da se prezentiraju nove mogućnosti.

“Namjera nam je da kroz ovaj događaj izvršimo dodatne edukaciju naših kupaca. Ujedno želimo da dođemo do spoznaja kroz razgovore s njima kako unaprijediti određene segmente a u cilju smanjenju vremena potrošnje određenih dijelova. Naši partneri dolaze iz cijele BiH, susjedne Srbije i Hrvatske i to su naši kupci iz različitih branši odnosno kamenoloma, betonara, rudnika, drvne industrije, peletare i reciklaže.” – kazao je za ZOS radio Mirza Saračević, rukovodilac Hardox Wearparts profitnog centra u kompaniji Saračević.

Kompanija Saračević je osnovana prije vise od 20 godina i pouzdan je partner kupcima u zemlji, ali i inostranstvu. Danas ima 60 uposlenih koji su raspoređeni u tri profitna sektora: veleprodaje, servis centra i HARDOX® WEARPARTS programu.

Davorin Grediček, regionalni prodajni menadžer kompanije SSAB ističe da su Hardox dani susreti koje vole organizirati sa partnerima širom svijeta pa tako i sa kompanijom Saračević te dodaje:

“Tokom ovih dana mi se nalazimo sa našim kupcima, trenutnim kao i potencijalnim i razgovaramo o našim materijalima. O mogućnosti upotrebe naših materijala općenito, o zahtjevima današnje industrije, zahtjevima proizvodnje i na neki način pružamo podršku našim Hardox partnerima i našim kupcima.”

Kako ističu iz kompanije Saračević već sada davne 2011. godine rodila se ideja o partnerstvu sa firmom SSAB iz Švedske da bi nepunu godinu kasnije odnosno 01.februara 2012. godine bio potpisan ugovor o partnerstvu čime je postala jedini certificirani HARDOX® WEARPARTS partner u BiH. Poslovanje kompanije Saračević od tog trenutka ide uzlaznom putanjom o čemu najbolje svjedoči i činjenica da u posljednje četiri godine bilježe rast veći od planiranog.

Kako nam je kazao Mirza Saračević, u ovoj kompaniji su zaista ponosni na činjenicu da su jedini HARDOX® WEARPARTS certificirani partner željezare SSAB.

“Ono što izdvajamo sa ponosom jeste ta puna podrška SSAB-a koju pružaju firmi Saračević kako nama tako i svim potrošačima na prostoru BiH, Srbije i Hrvatske” – ističe naš sagovornik.

Prema riječima Zdenke Andersson, menadžerice HARDOX® WEARPARTS-a, kompanija Saračević je jedna od 550 kompanija širom svijeta koje sarađuju sa švedskim SSAB-om te ističe:

“Naši partneri su zapravo naša produžena ruka prema krajnjem korisniku. Mi smo se ovdje  susreli sa korisnicima iz Srbije, Hrvatske, BiH i Sjeverne Makedonije. Tešanj je jako dobra lokacija za održavanje ovih dana a kompanija Saračević je jako dobar domaćin.”

Tokom protekle godine kompanija je svečano uz 20-tu godišnjicu rada otvorila i novi pogon a u cilju boljeg i bržeg odgovora tržišnim zahtjevima. Osim ulaganja u proizvodne kapaciteta kompanija vrši ulaganje i u obnovljive izvore energije odnosno izgradnju solarnih elektrana.

Kompanija Saračević je pouzdan partner na duge staze i želja im je da svaki rok koji dogovore sa kupcem ispoštuju. Svi glavni procesi u ovoj kompaniji su digitalizirani i prate se u cilju obezbjeđenja kontinuiteta procesa kao i ispunjenje ciljeva.

Prema riječima Mirze Saračevića u budućnosti planiraju nastaviti raditi na razvoju kompletne kompanije te dodaje:

“Naravno trudit ćemo se razvijati naš veleprodajni centar koji je CORE biznisa, ali i naš drugi centar odnosno Servis centar sa dodatnim ulaganjem u najnovije mašine kao što smo ulagali i dosada. U našim planovima su i stalne edukacije u pogledu trećeg profitnog centra tj. HARDOX® WEARPARTS-a kao i ova edukacija koja se održava trenutno u Tešnju. U budućnosti planiramo usvajati nova znanja sa potpunom podrškom stručnjaka iz SSAB-a, koji dolaze iz cijelog svijeta, te istovremeno raditi i edukaciju naših kupaca da raspoznaju kvalitet i mogućnosti koje pruža Hardox.”

Kompanija Saračević Tešanj također posjeduje certifikate ISO 9001:2015 za kvalitet i certifikat 14000:2015 za zaštitu okoliša. Strateško opredjeljenje kompanije Saračević u pogledu proizvodnje je izvoz na tržišta izvan BiH. Kompanija najviše izvozi u Njemačku, Austriju, Sloveniju, Srbiju i Hrvatsku.

 

Povezani postovi

Istraživanje: Automobili ‘07-‘16 najoštećeniji; 10-20 godina najviše prepravljena kilometraža

Kilometraža automobila je prva stvar koju kupci primjećuju prilikom...

Kompanija AS iz Jelaha predstavila spoj savremenosti i tradicije na sajmu u Tešnju

AS doo iz Jelaha organizator je ovogodišnjeg predstavljanja svih...

Svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023.

Danas je svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj...

Organizatori 17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj poručuju: “Ovo će biti najbolji i najposjećeniji Sajam dosad”

17.Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2023.bit će održan...